Skorer HABER TURU

HABER TURU

24.12.2009 - 01:01 | Son Güncellenme:

Lille şov yaptı, Olembe gitti, Devlere ceza, Tarihi fark, Petro zirvede

HABER TURU

Lille şov yaptı
Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakibi Fransa temsilcisi Lille, Nancy deplasmanında 4-0 galip geldi. Son haftalarda aldığı farklı galibiyetlerle dikkatleri üzerine çeken konuk ekip, Hazard, Gervinho (2) ve Frau’nun (pen.) golleri ile galibiyete ulaştı. Ev sahibi takımda 60. dakikada Sami kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

Olembe gitti
Kayserispor, uzun süredir kadro dışında kalan Olembe ile yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılı forma ile Turkcell Süper Lig’de 17, Türkiye Kupası’nda 5 maça çıkan Olembe, karşılıklı olarak sözleşmesinin feshedilmesi ile birlikte ülkesine döndü. Böylece, Kayserispor’un kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı 6’ya düştü.

Devlere ceza
Türkiye Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu, Fenerbahçe Acıbadem-Beşiktaş maçındaki küfürlü tezahürat nedeniyle her iki kulübe para cezası verdi. TVF Ceza Kurulu Ankaragücü-Beşiktaş bayan voleybol maçındaki olaylar nedeniyle Ankaragücü Kulübüne 2 maç, Bozkurt Belediyesi-Diltaş Eğitim Kurumu maçındaki olaylar nedeniyle de Bozkurt Belediyesi’ne 1 maç saha kapatma cezası verdi.

Haberin Devamı

Tarihi fark
Hollanda Ligi’nin köklü kulüplerinden Ajax, Dutch Cup’ta deplasmanda WHC’yi 14-1 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı. Konuk ekipte Suarez attığı altı golle yıldızlaşırken, Pantelic (2), Aissati (2), Kenndy Bakırcıoğlu (2) ile Zeeuw ve Bosch (k.k) attığı sayılarla turu getirdi. Ev sahibi takımda ise Stel tek gole adını yazdırdı.

Petro zirvede
Teniste 4 grand-slamden biri olan ABD Açık’ta şampiyonluğa ulaşan Arjantinli Juan Martin Del Potro, ülkesinde yılın sporcusu seçildi. 5 numaralı seri başı raket olan Juan Martin Del Potro, İsviçreli Rogere Federer’i yenerek, kariyerindeki ilk grand-slam zaferine ulaşmıştı. Barcelona’nın ünlü oyuncusu Lionel Messi ise değerlendirmede ikinci sırada yer aldı.

Del Bosque bırakılmıyor
İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar, milli futbol takımının teknik direktörü Vicente Del Bosque’nin sözleşmesinin 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın sonuna kadar uzatılacağını açıkladı. 2008 temmuz ayında Luis Aragones’in yerine teknik direktörlüğüne getirilen Del Bosque, Dünya Kupası elemelerindeki tüm maçlarını kazanırken, sadece FIFA Konfederasyon Kupası yarı finalinde ABD’ye karşı bir yenilgi aldı.

Zaza’dan 4 sayı
NBA’de mücadele eden, Gürcü asıllı Türk basketbolcu Zaza Pachulia’nın 4 sayı attığı maçta takımı Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves’u deplasmanda 112-87 yendi. Zaza 20 dakika sahada kaldığı mücadelede 2 de ribaunt aldı. NBA’de günün kritik mücadelesinde ise Los Angeles Lakers, Oklahama City Thunder’ı 111-108 yenerken, Kobe Bryant attığı 40 sayıyla yine yıldızlaştı.

Haberin Devamı

DİĞER SONUÇLAR
Charlotte-Detroit: 88-76
Washington-Philadelphia: 105-98
Boston-Indiana: 103-94
New York-Chicago: 88-81
Memphis-Golden State: 121-108
Dallas-Portland: 81-85
Houston-LA Clippers: 108-99

Yazarlar