Skorer Haber turu

Haber turu

18.02.2011 - 01:15 | Son Güncellenme:

FIFA ve UEFA’ya yargı darbesi...İlkay’ı bırakmıyor...Kartal 4’lü finalde: 3-2...Barça, Chelsea’ye komşu oluyor...Ronaldo’da taraftar etkisi...Gattuso’ya arka çıktı...

Haber turu

FIFA ve UEFA’ya yargı darbesi
Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarının sadece abone sistemli televizyon kanallarından yayınlanmasını sağlama amaçlı olarak FIFA ve UEFA tarafından başlatılan yasal süreç sonuçlandı. Lüksemburg’daki Avrupa Birliği (AB) mahkemesi tarafından alınan karara göre Avrupa ülkeleri bu organizasyonlardaki maçların yayın haklarını sadece ödeme sistemine dayalı kanallara değil herkese açık televizyon kanalarına da verebilecek.

İlkay’ı bırakmıyor
Bundesliga’da bu sezon gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken ve pek çok takımın transfer listesine giren İlkay Gündoğan’ı hocası bırakmak istemiyor. Türk futbolcunun takımından ayrılmasını istemediğini söyleyen Nürnberg Teknik Direktörü Dieter Hecking, “Onun için mücadele edip, transfer olmasını veto edeceğim” dedi.


Kartal 4’lü finalde: 3-2
Erkek Voleybol Teledünya Türkiye Kupası 2. tur 2. etap rövanşında Beşiktaş, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Tofaş’ı 3-2 mağlup ederek dörtlü finale yükseldi. Karşılaşmanın setleri 25-21, 19-25, 25-16, 18-25 ve 15-12’lik skorlarla sonuçlandı. Siyah-beyazlılar rakibi ile oynadığı ilk karşılaşmayı da 3-1 kazanmıştı.

Barça, Chelsea’ye komşu oluyor
Barcelona, İspanya dışına ilk defa bir akademi kuruyor. Hem de Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Chelsea’nin 2 adım ötesine. Katalan kulübü Nisan’dan itibaren akademinin faaliyete geçeceğini duyurdu. Londra’nın Cobham kasabasında kurulacak olan tesis Chelsea’nin antrenman sahalarından sadece 2 km uzaklıkta olacak. Akademinin antrenörü Xevi Marce “Buraya Chelsea’yle rekabet etmek için gelmiyoruz. Bir takım yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Ronaldo’da taraftar etkisi
Rusya’nın Anzhi takımına transfer olarak futbol hayatının son döneminde önemli bir hamle gerçekleştiren Roberto Carlos, Ronaldo’nun futbolu bırakmasında taraftarların protestosunun etkili olduğunu söyledi. Deneyimli oyuncu “Ronaldo’nun futbolu bırakmasında taraftarlar önemli etken oldu. Kararı vermek için benim gitmemi bekliyordu. İnsanlar böyle deneyimlerden çok sık geçmiyor” diye konuştu. Öte yandan Roberto Carlos’un Anzhi’yle 2.5 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Gattuso’ya arka çıktı
Milanlı Gennaro Gattuso’ya destek kulübün asbaşkanı Adriano Galliani’den geldi. Milan Asbaşkanı, salı günü Şampiyonlar Ligi’nde Milan ile Tottenham’ı karşı karşıya getiren maçta İngiliz ekibinin antrenörü Joe Jordan‘a saldıran Gattuso‘yu, “Yaptığı hareket hoş değildi. Ancak oyuncumuz provoke edildi. Tek suçlu oymuş gibi gösterilmesi doğru değil” sözleriyle savundu.

Filede tek maç
Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde haftanın açılış maçında lider Eczacıbaşı, İller Bankası’nın konuğu olacak. Ankara Başkent Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma 17.30’da başlayacak ve Sports TV’den yayınlanacak.


Hido’lu Magic galip
NBA’e önceki gece oynanan 12 karşılaşma ile devam edildi. Temsilcimiz Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic, Washington Wizards’ı 101-76 mağlup etti. Magic’te Hidayet maçı 6 sayı, 5 ribaunt, 3 asist ile tamamlarken Dwight Howard 32 sayı 10 ribaunt ile double double yaptı. NBA’deki bir diğer elçimiz Semih Erden’in oynamadığı maçta Boston, New Jersey’i 94-80 ile geçerken karşılaşmanın en skorer ismi 31 sayı kaydeden Paul Pierce oldu. Milwaukee Bucks ise Ersan İlyasova’dan yoksun çıktığı Denver karşısında tutunamadı ve salondan 94-87 yenik ayrıldı. Denver’lı Carmelo Anthony 38 sayı 12 ribaunt ile geceye damga vuran isim oldu.

DİĞER SONUÇLAR
Los Angeles Lakers-Cleveland: 99-104
Toronto-Miami: 95-103
Dallas-Sacramento: 116-100
New York- Atlanta: 102-90
Portland-New Orleans: 103-96
Minnesota-Clippers: 90-98
Detroit-Indiana: 115-109
Utah-Golden State: 100-107
Houston-Philadelphia: 105-114

Arif Erdem Sportmen’de
Hakan Artış ve Yonca Oskay’ın sunduğu Sportmen’in bu haftaki konuğu Galatasaray eski futbolcusu ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un yardımcı antrenörlüğünü yapan Arif Erdem. Sportmen bugün 22.00’de Skytürk’te.

SPOR TOTO 3.LİG’DE DÜN
1.GRUP

Ankara Demir-Kayapınar: 1-2
Arsinspor-Bayrampaşa: 1-3
Hatayspor-Malatyaspor: 2-0
İstanbul-İnegölspor: 1-0
Ünyespor-B.Nilüfer: 3-2
Bld. Bingöl-Lüleburgaz: 1-0
Menemen Bld.-72 Batman: 0-1
Tekirova Bld.-Tepecik: 0-0
Kırşehir-Nazilli Bld.: 1-1

Yazarlar