Skorer HABER TURU

HABER TURU

11.03.2011 - 01:15 | Son Güncellenme:

Bayanlarda kupa heyecanı, Zagorac Aliağa’da, Furkan kararını verdi, FIFA’dan soruşturma, Milliler çeyrek finale yükseldi

HABER TURU

Bayanlarda kupa heyecanı
Basketbolda Spor Toto’nun sponsorluğunda bugün Gaziantep’te başlayacak 19. Bayanlar Türkiye Kupası 8’li finali sonunda, kupa sahibini bulacak. Geçtiğimiz yıllarda 3 gün oynanan kupa maçları bu sezon 4 güne çıkarıldı. İlk gün 17.30’da Beşiktaş Cola Turka-Samsun Basketbol, 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi-Tarsus Belediyesi, yarın ise Fenerbahçe-Panküp Kayseri Şeker, BOTAŞ Spor-Galatasaray Medical Park mücadeleleri yapılacak.

Haberin Devamı

Zagorac Aliağa’da
Aliağa Petkim, Çek Cumhuriyeti ekiplerinden BK Prostejov’da forma giyen Sloven oyuncu Zeljko Zagorac’ı transfer etti. Çek ekibi BK Prostejov’da FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası’nda 6 maçta 6 sayı ve 2,7 ribaund ortalamalarıyla mücadele eden 30 yaşındaki bastetbolcu, 2006 Dünya Kupası’nda Slovenya Milli Takımı’nın formasını giymişti. Lisans işlemleri devam eden Zagorac’ın, evraklarının yetişmesi durumunda, pazar günü oynanacak Erdemir maçında takımdaki yerini alabileceği öğrenildi.

Furkan kararını verdi
Beko Basketbol Ligi’nde bu sezon yakaladığı çıkış ile dikkatleri çekerken, Avrupa’da da yoluna devam eden Pınar Karşıyaka’nın genç yıldızı Furkan Aldemir, bu yaz NBA draftine girecek. İzmir ekibinin alt yapısından yetişen ve alt yapı milli takımlarında da harikalar yaratan 20 yaşındaki oyuncunun NBA seçmeleri için başvuru yaptığı ve bu yaz draft olmaya çalışacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

FIFA’dan soruşturma
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Antalya’da geçen ay oynanan 2 özel milli maçı yöneten 6 hakem hakkında disiplin soruşturması başlattı. FIFA’nın açıklamasında, 9 Şubat’ta Antalya’da oynanan Bolivya-Letonya ve Estonya-Bulgaristan maçlarında görev alan 6 hakem hakkında disiplin soruşturması açıldığı belirtildi. Müsabakalarda atılan 7 gol de penaltıdan atılmıştı.

Milliler çeyrek finale yükseldi
19 Yaş Altı Bayan Milli Futbol Takımı, Rusya’da düzenlenen Kuban Spring Turnuvası C Grubu’ndaki üçüncü ve son maçında, Çin Halk Cumhuriyeti’ne 4-0 yenildi. Turnuvada Ukrayna’yı 4-1, Belarus’u ise 2-1 yenen milliler, Çin’e kaybedince grubunu 2. sırada tamamlayarak, çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, çeyrek finalde B Grubu 2.’si ile 12 Mart Cumartesi günü karşılaşacak. 19 Yaş Altı Erkek Takımımız ise Muğla’da oynanan özel maçta Karadağ ile 3-3 berabere kaldı.

Yıldırımer’den 3 altın, 2 rekor
Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonu Ediz Yıldırımer, Amerika’da düzenlenen özel bir turnuvada 2 rekor kırarken, 3 altın madalya kazandı. Ayrıca Amerika’da çok önemli olan ve sadece büyük turnuvalarda tutulan “Highpoint” sıralamasında 884 sporcu içinden toplanan puanlar sonucunda en iyi 2. sporcu olma başarısı gösteren milli yüzücüye, plaket verildi.

Haberin Devamı

Murat Şahin’e 5 maç ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Antalyaspor maçında taraftarlara yönelik saldırısı nedeniyle Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin’e 5 maç men cezası verdi. Kurul Eskişehirsporlu Emrullah Çetinkaya’yı üç, yine aynı takımın oyuncusu Abdullah Cemal Küçükyıldız’ı ise iki maçla cezalandırdı.

Düello Kolejliler’in
Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nde İBA Kimya TED Kolejliler, sahasında Ereğli Belediye’yi 3-2 yendi. Karşılaşmanın setleri 27-25, 25-20, 18-25, 20-25, 16-14 sona erdi. Maç önce, beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Voleybol Yıldız Takımı oyuncusu Ayşe Himmetoğlu anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Sportmen’in konuğu Şahika Ercümen
Hakan Artış ile Yonca Oskay’ın hazırlayıp sunduğu Sportmen’in bu haftaki konuğu buz altında 110 metrede yatay dalış rekortmeni olan Şahika Ercümen. Sportmen bugün 22.00’de Skytürk’te.

Yazarlar