Skorer Haber turu

Haber turu

01.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençler 3. bitirdi... Milliler geri döndü... Can Korkmaz Cim-Bom’da... Şampiyon ENKA... Ev sahibi coştu... Nuri Şahin 3. sırada... Antep’e iki takviye... Tepecik’e Armağan... İzmir hedefi vurdu

Haber turu

BASKETBOL
Gençler 3. bitirdi
Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda 3.’lük maçına çıkan millilerimiz, İtalya’yı 69-65 yenerek bronz madalya
kazandı. Polonya’nın Wroclaw kentinde sona eren turnuvada İtalya ile bronz madalya mücadelesi veren ay-yıldızlılar, karşılaşmanın ilk periyodunu 21-19 geride tamamladığı maçın devre arasına da 41-32 geride girdi. 3. çeyrekte toparlanan ay-yıldızlılar final periyoduna 51-50 önde girdiği maçı 69-65 kazandı.

Milliler geri döndü
2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarının ikinci etabı olan Bormio kampını tamamlayan A Milli Takım, yurda döndü.12 Dev Adam 14 günlük İtalya kampının ardından Milano’dan kalkan uçakla İstanbul’a ulaştı. Başantrenör Orhun Ene havaalanında yaptığı açıklamada, yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, “Bormio’da iyi çalıştık. Bundan sonra daha çok hazırlık maçları dönemi başlıyor” dedi.

Can Korkmaz Cim-Bom’da
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2. Ligi takımlarından Pertevniyal’de forma giyen genç oyuncu Can Korkmaz ile anlaştı. Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 18 yaşındaki oyun kurucu ile 5 yıllık anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Atletizm
Şampiyon ENKA
Atletizmde Kulüplerarası Süper Lig Final Yarışmaları Ankara’da tamamlanırken bayanlar ve erkeklerde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Enka, gelecek sezon Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılma hakkı kazandı. Erkekler disk atmada 66.89’luk derecesiyle Ercüment Olgundeniz ile bayanlar 400 metre engellide 50:09 ile Türkiye rekoru kıran Nagihan Karadere, Olimpiyat A Barajı’nı geçmeyi başardılar.

FUTBOL
Ev sahibi coştu
Kolombiya’da düzenlenen 20 Yaş Altı Futbol Dünya Şampiyonası’na 4 karşılaşma ile devam edildi. Günün beraberlikle biten karşılaşmalarından Kamerun-Yeni Zelanda maçı 1-1, Portekiz-Uruguay mücadelesi ise 0-0 sona erdi. Mali Güney Kore’ye 2-0 ile boyun eğerken, ev sahibi Kolombiya ise Fransa’yı 4-1 gibi farklı bir skorla geçti.


Nuri Şahin 3. sırada
Kicker dergisinin geleneksel olarak spor gazetecileri arasında yaptığı anket sonucunda Almanya’da yılın futbolcusu kaleci Manuel Neuer seçildi. Sezonun gol kralı Mario Gomez’in 2. olduğu sıralamada Türk futbolcu Nuri Şahin ise en fazla oy alan 3. isim oldu. Öte yandan Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho sakatlığı süren Nuri’nin takımın Çin kafilesi içerisinde yer aldığını belirtti.

Antep’e iki takviye
Transfer çalışmalarını sürdüren Gaziantepspor, Togo Milli Takım oyuncusu Arafat Djako ve Kamerunlu Gilles Binya’yı transfer etti. Kulüpten yapılan açıklamada imza töreninin 4 Ağustos’ta Legia Varşova ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme rövanş maçı sonrasında yapılacağı bildirildi. Djako’nun 1 yıllık kiralık olmak üzere 4 yıl satın alma opsiyonlu olarak kadroya katıldığı öğrenildi.


Tepecik’e Armağan
SPOR Toto 2. Lig’in yeni takımlarından Tepecikspor’da teknik direktörlüğe Armağan Turhan getirildi. Tepecikspor tesislerinde düzenlenen törenle kendisini yeşil-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzalayan Armağan Turhan, takımın iyi yerlere gelmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.


OKÇULUK
İzmir hedefi vurdu
Ankara’da yapılan Kulüpler Türkiye Okçuluk Kupası müsabakaları dün sona erdi. Klasik yay branşında, hem erkeklerde, hem de bayanlarda ilk sırada yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Kulüpler Kupası Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Öte yandan İzmir sporcularından Yusuf Göktuğ Ergin ve Damla Ergin çifti, evliliklerinin 2. yıldönümünde kürsünün ilk sırasında yer aldılar.