Skorer Haber turu

Haber turu

30.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilırmak’tan tarihi başarı... Belçika’da Türk rüzgarı... Kılıçoğlu’na büyük görev!

Haber turu

GÜREŞ

Haberin Devamı

Yeşilırmak’tan tarihi başarı

Güreşte, Londra Olimpiyat Oyunları Dünya Eleme Turnuvası’nda bayanlar 65 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, bileti kaptı. Çin’in Taiyuan kentinde düzenlenen turnuvanın son gününde bayanlar kategorisinde müsabakalar yapılırken, 65 kiloda mindere çıkan Yeşilırmak, sırasıyla Hintli, Bulgar, Azeri ve Fransız rakiplerini yenerek finale yükseldi. Sadece final maçına çıkan güreşçilerin vize almaya hak kazandığı bayanlarda, Yeşilırmak, oyunlara gitmeyi garantiledi. Başarılı sporcu, olimpiyatlara gitmeye hak kazanan ilk Türk bayan güreşçi unvanını da elde etti.

BİNİCİLİK

Belçika’da Türk rüzgarı

Avrupa’nın önde gelen binicilik müsabakalarından Jumping Antwerpen’de, Türk jokeyler fırtına gibi esti. Türkiye’nin partner ülke olarak sponsorluk yaptığı etkinlikte Derin Derinsoy, engel yüksekliği 1,35 metre olan ve zamana karşı yarışılan Krismar Kupası’nda, ‘Surprise’ isimli atıyla 55 jokey arasında birinciliği kazandı. Derinsoy, ABO Building Projects adlı bir başka parkurda üçüncülüğü, engel yüksekliği 1,40 metre olan Flandria Rent koşusunda ‘Madick’ atıyla dördüncülüğü aldı. Efe Siyahi ise ‘Lanuvio’ adlı atıyla Euphony Six Bar yarışında üçüncü gelerek bin 775 avro para ödülü kazandı.

Haberin Devamı

TRİATLON

Kılıçoğlu’na büyük görev!

Avrupa Triatlon Federasyonu (ETU) Olağan Genel Kurulu 20 Nisan tarihinde İsrail’in Eliat şehrinde yapılırken, Türkiye Triatlon Fedarasyonu kurucu üyesi ve Onursal Başkanı olan Halil Kılıçoğlu ‘ETU Denetleme Kurulu Yönetim Kurulu’na’ aday oldu. Spor kariyerinde uluslar arası fedarasyonlarda bu tür görevlerde geniş tecrübesi olan Kılıçoğlu, bu seçimlerde de rakibi olan İtalya, Portekiz, Avusturya, Belçika ve Fransız rakiplerine açık ara üstünlük sağlayarak göreve seçildi.