Diğer HABER TURU

HABER TURU

07.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yelken...Spor Dünyası...Motorsporları...Futbol...

HABER TURU

YELKEN
Boğaz’da şölen
Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda pazar günü İstanbul Boğazı’nda düzenlenen BMW Bosphorus Sailing Fest yat yarışlarına rekor sayıda katılım gerçekleşti. Organizasyonda 125 ekibi temsilen yaklaşık 1000 yelkenci kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. IRC sınıflarında genel klasman birincisi Vedat Çalık ile Tolga Köse komutasındaki ORION olurken, Slovenya’da düzenlenecek finallere katılma hakkı kazandı. Yelken Tutkunları sınıfında ise Tuncay Kaplan komutasındaki NOTUS zirveye çıktı.

Haberin Devamı

SPOR DÜNYASI
Bel ağrınızı sorgulayın!
Sıklıkla genç erkeklerde görülen, hayatı ve hareketi kısıtlayan, ileri evrelerdeki hastalarda kamburluğa neden olabilen Ankilozan Spondilit (AS) hastalığı farkındalık kampanyası tanıtım toplantısı dün yapıldı. TSYD spor ve futbol dünyası adına bu önemli kampanyanın ilk destekçisi ve iletişim sponsoru oldu. AS hastalığı kampanyasında www.belagrinisorgula.com web sitesi üzerinden toplumda farkındalık yaratmak için adımlar atılacak.

SPOR DÜNYASI
Spor Fest için geri sayım

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu, bu sene 33.’sü gerçekleşecek olan Türkiye’nin üniversiteler arası spor festivali Sports Fest2013 ile 600’ü yabancı toplamda 1000 sporcu ve 10000’in üzerinde katılımcıya 9-12 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Spor Festivali geleneği, Spor Kurulu üyelerinin yanı sıra 400’den fazla gönüllü öğrenciye takım ruhu ve festival havasını hissetmesi için fırsat tanıyor.

Haberin Devamı

MOTORSPORLARI
Eskişehir’de MyTeam rüzgârı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Eskişehir’de koşulan 2. ayağı Battalgazi Rallisi’nde, GP Garage MyTeam fırtınası esti. Hakkı Ağaoğlu, Sınıf 3’te üçüncü olurken, copilotu Nehir Yılmaz bayanlar copilotlarda zirveye çıkmayı başardı. Cüneyt Göz ise Sınıf 6, asfalt zeminde koşulan rallide kürsüyü tamamlayan isim oldu. Göz’ün copilotu Elif Tavukçuoğlu da bayanlar copilot şampiyonasında 2. sırayı aldı.

FUTBOL

Messi bağımlılığı!
İSPANYA Birinci Futbol Ligi-La Liga takımlarından Barcelona’da, Arjantinli futbolcu Lionel Messi’ye bağımlılık her geçen sezon artıyor. Barcelona’nın bu sezon attığı 178 golün 60’ı Messi’ye ait. Her geçen yıl Barcelona’daki ağırlığı daha fazla hissedilen Messi, 2010-2011 sezonunda takımının gollerinin yüzde 34,9’unu (53/152), 2011-2012 sezonunda yüzde 38,6’sını (73/189) ve 2012-2013 sezonunun bitimine 4 hafta kala da yüzde 40,5’ini (60/148) kaydetti.

‘Zoru başaracağız’
SÜPER Lig’de Antalyaspor deplasmanından puansız dönünce düşme potasına giren Akhisar Belediyespor, pazartesi günü konuk edeceği Mersin İdmanyurdu’nu yenip kurtuluş yolunda dev bir adım daha atmak istiyor. Zor da olsa kurtulacaklarına inandığını söyleyen Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, “Biz zor maçların takımıyız. Geçen sezon 1. Lig’de şampiyon olurken bunu kanıtladık. Yine zoru başaracağız” dedi.

Haberin Devamı

Denizli iddialı
PTT 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen Çaykur Rizespor 1461 Trabzon ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri’nde sürdürdü. Göreve geldiği günden bugüne kadar her şeyin planladığı gibi gittiğini söyleyen Teknik Direktör Mustafa Denizli, “Ses getiren bir ekip olmak için neler yapılabileceğini, yönetimle birlikte değerlendireceğiz” dedi.

UEFA’ya itiraz
UEFA’NIN Finansal Fair Play kurallarına itiraz geldi. Futbolda önemli değişiklikler getiren Bosman davasının avukatlarından olan Jean-Louis Dupont futbol menajeri Daniel Striani adına, UEFA’nın yeni uygulamasına karşı yasal süreç başlattı. İtiraz konularının Avrupa Komisyonu’na iletildiği, buradan dönmesi durumunda Avrupa Adalet Mahkemesi’ne gidilebileceği ifade edildi.

Yazarlar