Diğer HABER TURU

HABER TURU

04.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüzme...Basketbol...Voleybol...Satranç...

HABER TURU

Fener’den tepki
Fenerbahçe Kulübü, sporcuları Aziz Davut Verraszto ve Evelin Verraszto’nun 2013 Spor Toto Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası müsabaka listesinden mesai bitimine bir saat kala çıkarılmasına bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Türk vatandaşı yapılan iki yüzücünün 20 Haziran’daki Türkiye Şampiyonası’nda yer aldığına dikkat çekilen açılamada, “Sporcularımızın ön eleme yarışlarındaki başarılı performanslarının ardından Türk statüsünde yarışmalarında herhangi bir engel görülmezken, bugün başlayan yarışlarda yarışamamalarından kimlerin ne gibi bir menfaat sağladığı tarafımızca merak konusudur” denildi.


Ümitler’de büyük heyecan
Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2013 Ümit Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası bugün Samsun’da başlayacak. Litvanya, Almanya ve İsveç’in de bulunduğu D Grubu’nda yer alan Türkiye ilk maçında saat 20.15’te İsveç ile karşılaşacak.
Gruplarını ilk 3 sırada tamamlayacak toplam 12 takım bir üst tura çıkacak. Altışar takımlı E ve F gruplarında 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerindeki maçlarda ilk 4’e giren ekipler çeyrek finale yükselecek. Şampiyona, 12 Temmuz cuma günü çeyrek final, 13 Temmuz cumartesi günü yarı final maçlarının ardından 14 Temmuz Pazar günü final karşılaşmasıyla sona erecek.

Yapma Götze!
BAYERN Münih, Borussia Dortmund’dan transfer ettiği ofansif orta saha oyuncusu Mario Götze ile sözleşme imzaladı. İmza töreninde çekilen fotoğraflar ise, ertesi gün olay oldu. Bayern Münih takımının forma sponsoru olan Adidas, Mario Götze’nin imza töreninde giydiği Nike tişörtünden dolayı kızgınlığını dile getirdi ve bu durumun Bayern Münih ile yapılan sözleşmeye aykırı olduğunu belirtti.

Aslan’da transfer
GALATASARAY Erkek Voleybol Takımı, Sinan Cem Tanık ve Cansın Hacıbekiroğlu’nu transfer etti. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon İspanya’nın Unicaja Almeira takımında forma giyen smaçör 33 yaşındaki Sinan Cem Tanık ile Sivas 4 Eylül Belediye forması giyen orta oyuncu 26 yaşındaki Cansın Hacıbekiroğlu ile anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Satranç heyecanı Denizli’de sürüyor
TÜRKİYE’NİN en iyi satranç sporcularının mücadelesi Türkiye İş Bankası Satranç Ligi tüm heyecanı ile Denizli’de devam ediyor. Önceki gün oynanan dördüncü turun ardından, Pera Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü’ne karşı 4,5-5,5 puan elde ederek, üç kazanç ve 1 beraberlik ile zirvedeki yerini koruyor.

Çeyrek finaldeyiz
Almanya’nın Frankfurt kentinde devam eden Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda İspanya’yı 63-49 yenen Türkiye Erkek Milli Takımı B Grubu’nun birincisi olarak, çeyrek finale yükseldi. Milli Takım, Eissporthalle’de oynanan karşılaşmada İspanya karşısına Özgür, Fikri, İsmail, Cem ve Ferit ilk beşiyle çıktı. İlk yarısını 33-21 millilerin önde tamamladığı maç 63-49 Türkiye’nin galibiyetiyle sonuçlandı.

Yıldızlar şampiyon
Yıldız Kızlar Balkan Voleybol Şampiyonası finalinde Yunanistan’ı 3-2 yenen Türkiye, şampiyon oldu. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Yunanistan’ı 23-25, 16-25, 25-20, 25-15 ve 16-14’lük setler sonucunda 3-2 mağlup eden Yıldız Kız Milli Takımı, şampiyonluğu elde etti.

Yazarlar