Diğer HABER TURU

HABER TURU

09.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbol...Futbol...Tenis...Hentbol...

HABER TURU

Ümitler mesaide
ÜMİT Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası Estonya’nın başkenti Tallinn’de bugün başlayacak. Ümit Milli Takım’ın da mücadele edeceği şampiyona, 21 Temmuz Pazar günü bitecek. Ay-yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası’nın ilk turunda B Grubu’nda Hırvatistan, İsveç, Ukrayna ve Karadağ ile mücadele edecek ve ilk maçını bugün TSİ 18.00’de Hırvatistan’la oynayacak.

Villa, Atletico’da
La Liga ekiplerinden Atletico Madrid, Barcelona’dan forvet oyuncusu David Villa’yı transfer etti. Yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek Atletico Madrid, Villa için Barcelona Kulübü’ne 5,1 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Madrid ekibi, bu ücretin 2,1 milyonunu peşin olarak verirken, David Villa’nın gelecek sezon takımda kalması halinde 2 milyon, 3. sezonda oynaması durumunda ise 1 milyon euro daha ödeme yapacak.


Bartoli yükselişte, Federer düştü
İNGİLTERE’DE gerçekleştirilen Wimbledon Tenis Turnuvası’nın ardından erkeklerde Novak Djokovic, kadınlarda da Serena Williams dünya klasmanındaki liderliklerini sürdürdü. Djkovic’in ardından Wimbledon şampiyonu Andy Murray geldi. Kadınlarda en büyük yükselişi Wimbledon Tenis Turnuvası’nı kazanan Fransız Marion Bartoli gerçekleştirdi ve 15. sıradan 7. sıraya yükseldi. Wimbledon’a erken veda eden Roger Federer ise, dünya sıralamasında 2 basamak gerileyerek 5. sırada yer aldı.

Kariyerinin zirvesinde
17. Akdeniz Oyunları’nda iki altın madalya kazanan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, dünya klasmanında 144. sıraya yükselerek kariyerinin en iyi derecesine ulaştı. Milli tenisçi bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gülbahçe Spor Tesisleri’nde düzenlenen 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında mücadele edecek.

Bir gümüş, bir bronz
19 Yaş Avrupa Plaj Hentbolu Şampiyonası’nda Türkiye erkeklerde gümüş, bayanlarda ise bronz madalya kazandı. Türkiye Hentbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Danimarka’nın Randers kentinde yapılan şampiyonada, final maçında Macaristan’a 2-0 yenilen Genç Erkek Milli Takımı ikinci oldu. Genç Bayan Milli Takımı ise Rusya ile oynadığı ve rakibine 5-2 üstünlük sağlayan milli takım, bronz madalyanın sahibi oldu.

Abidal Monaco’da
Bu sene Fransa 1. Ligi’ne yükselen Monaco, yaptığı flaş transferlerle yaz dönemine damgasını vurmayı başarmıştı. Hastalığı nedeniyle uzun süre forma giyemeyen Eric Abidal daha önce üç sezon çalıştığı Monaco’ya bir seneliğine döndü. Tecrübeli oyuncunun sözleşmesinde bir senelik de opsiyon bulunuyor. Katalan ekibiyle olan sözleşmesi biten Abidal için Monaco bonservis ödemedi.

Avrupa’yı istiyor
BEKO Basketbol Ligi’nde Banvit ile yollarını ayıran baş antrenör Orhun Ene, Avrupa’da çalışmayı çok istediğini söyledi. Ene, “Basketbol antrenörlüğüme farklı bir bakış açısı getireceği için yurt dışında çalışmak isterim. Bütçeye bakmadan Avrupa’da çalışmaya sıcak bakıyorum. Bir sezon daha kalsaydım kendimi tekrar etmekten başka bir şey yaşamazdım” dedi.

Benteke çabası
PREMIER Lig ekiplerinden Chelsea, Christian Benteke için Aston Villa’nın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Chelsa, Cavani’yi PSG’ye kaptırınca rotayı Belçikalı forvete çevirdi. Robert Lewandowski’nin Bayern’e gitmesine kesin gözüyle bakılırken, PSG’nin de Edinson Cavani’yi neredeyse sona erdirmesi İngiliz devini zor durumda bıraktı.

Yazarlar