Trabzonspor Hacıosmanoğlu: "TV'den izleyip telefonla talimat vereceğim"

Hacıosmanoğlu: "TV'den izleyip telefonla talimat vereceğim"

06.02.2015 - 10:34 | Son Güncellenme:

Hacıosmanoğlu "TFF ve MHK başkanına açık açık söyledim. Art niyetli hakem hatası olursa takımı sahadan çekeceğim. Maçı otelde TV'den izleyeceğim. Tekrar tekrar bakıp kasıt görürsem telefon edip talimatı vereceğim" açıklamasını yaptı.

Hacıosmanoğlu: TVden izleyip telefonla talimat vereceğim

F.BAHÇE-Trabzonspor maçı öncesinde bomba patladı... Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ‘kasıtlı’ hakem hatasına tahammülü olmadığını ve böyle bir durumda sahadan çekileceklerini resmen açıkladı. Türkiye, gündemi değiştiren bu resti dün sadece AKŞAM’dan öğrenirken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, yine AKŞAM’a yaptığı özel açıklamada, şaka yapmadığını söyledi. Çaykur Rize-Beşiktaş maçı öncesinde Trabzon'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldim. Uçağa giderken, CİP salonunda Başkan’la karşılaştık. Hacıosmanoğlu ile ayaküstü sohbetimiz oldu. Konu tabii ki F.Bahçe maçı ile hakemlerdi. Başkan, sohbetimizde şu bomba ve net mesajları verdi:

Haberin Devamı

BİLDİĞİNİZ BAŞKANLARDAN DEĞİLİM

Sayın Başkan, hafta sonu oynayacağınız F.Bahçe maçı ne olur?

- Ben sizin bildiğiniz başkanlardan olsam, maçın sonucunu söyleyeyim. Maçın sonucunu futbol belirler. Benim diğer başkanlar gibi maçın sonucunu bilme şansım yok.

Bir endişeniz mi var peki, açar mısınız?

- Şunu söylemek istiyorum. Biz F.Bahçe'ye hakemle yenilmeyeceğiz. Yenilirsek maçın sonucunu futbol belirleyecek.

YENİLİRSEK FUTBOLLA OLACAK

Hakem hatası olursa tavrınız ne olacak?

Ben cezalıyım. Maçı otelde televizyondan izleyeceğim. Pozisyonların tekrarını görme şansım olacak. Gördün görmedin durumu da olmaz. Hakem kararları ile F.Bahçe'ye yenilmeyeceğiz. Eğer bir mağlubiyet olursa futbolla olacak. Eğer bir hakem hatası olursa takımı sahadan çekeceğim.

Haberin Devamı

TELEFONLA TALİMAT VERECEĞİM

Bu kararı nasıl uygulamaya koyacaksınız?

- Bu kararımı Futbol Federasyonu (Yıldırım Demirören) ve MHK Başkanı’na (Yusuf Namoğlu) açık açık söyledim. Televizyondan izledikten sonra anında telefon açacağım. Bu kararı aldıracağım. Baktık bu iş böyle olmuyor. Yenilirsek hükmen yenileceğiz. Hakem kararıyla değil.

KASIT VE ART NİYETİ AFFETMEM

Hakem hatası derken kasıtlı hatayı mı kastediyorsunuz?

- İnsani hata olabilir. Bunu izlerken göreceğim zaten. Ama kasti hata, art niyet gördüğüm an kararımı uygulamaya sokacağım.

EN AZ 15 PUANIMIZ ÇALINDI

Hakemler yüzünden çok puan kaybettiğinizi düşünüyor musunuz?

- Çok canımız yandı. Bu sene hakemler yüzünden en az 15 puan kaybettik. Resmen puanlarımız çalındı. Onun için F.Bahçe maçında çok kararlıyım. Trabzonspor çok büyük bir camia. Kimseye yem olmayız. Bu kadar transfer yaptık, para harcadık. Çok iyi kadro oluşturduk. Önümüze hedefler koyduk. Birkaç hakem yüzünden bu hakkımızı yedirmeyiz. Trabzonspor da bu ülkenin takımı ama ayrımcılık da ortada.

ÇEKİLMEYE 6 PUAN SİLME

FMT MADDE 24:PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

a) Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Haberin Devamı

Bir lig devresinde ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

Yazarlar