Şampiyonlar Ligi Haliç’te ‘Devler’ eşleşti

Haliç’te ‘Devler’ eşleşti

26.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi grup aşamasının kura çekimi İstanbul’da yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki etkinlikte Hamit Altıntop ve Yaya Toure’nin çektiği toplar sonucunda, eşleşmeler belli oldu.

Haliç’te ‘Devler’ eşleşti

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun başlama vuruşu, final maçına da ev sahipliği yapacak İstanbul’da yapıldı. Devler Ligi’nde grup aşamasının kura çekimi, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Liverpool ile Real Madrid arasında oynanan geçen sezonki finalin görüntüleriyle başlayan gecede, ikinci olarak sahneye UEFA Başkanı Aleksansdr Ceferin geldi ve İtalyan futbolunun unutulmaz hocası Arrigo Sacchi’ye UEFA Başkanlık ödülünü takdim etti.

Haberin Devamı

Kura çekimi için bu turnuvada geçmişte birçok maçta forma giymiş iki eski futbolcu Hamit Altıntop ve Yaya Toure sahneye davet edildi. Her iki isim de turnuvanın öneminden bahseden konuşmalar gerçekleştirdi, ardından kâselerden seçtikleri toplar eşliğinde gruplar oluşturuldu.

2022-23 sezonunda heyecan, 6-7 Eylül’de oynanacak ilk hafta karşılaşmalarıyla başlayacak, 1-2 Kasım’daki mücadelelerle grup aşaması sona erecek. Şampiyonlar Ligi’nde sezon 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçıyla sona erecek.

Haliç’te ‘Devler’ eşleşti

Yılın hocası Ancelotti

Jurgen Klopp, Pep Guardiola ve Carlo Ancelotti’nin adayları arasında olduğu ‘Yılın Teknik Direktörü’ ödülü İtalyan teknik adamın oldu. Ödülünü UEFA Başkanı Ceferin’in elinden alan Ancelotti, kendisinden önce sahnede ödül alan Sacchi’ye, kulübüne, ailesine, oyuncularına teşekkür etti. Geride kalan sezonda Avrupa’nın bir numaralı kupasını kazanmalarında büyük pay sahibi olan Fransız golcü Karim Benzema’yı da öven deneyimli çalıştırıcı, böyle bir futbolcuya sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi. Kadınlarda Yılın Teknik Direktörü ödülünü ise Sarina Wiegman kazandı.

Haberin Devamı

Benzema en iyi futbolcu

UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü’ne, Real Madrid’in yıldızı Karim Benzema layık görüldü. Manchester City’li Kevin de Bruyne ve takım arkadaşı kaleci Thibaut Courtois ile girdiği yarışı kazanan Fransız forvet, sahneye gelerek ödülünü aldı ve ardından yaptığı konuşmada kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkürlerini iletti. UEFA Yılın Kadın Futbolcusu ödülü ise, Barcelona takımının kaptanı da olan yıldız isim Alexia Putellas’ın oldu.

Yazarlar