Beşiktaş Hasan Arat'tan Galatasaray'a cevap! 'Tesise girmesi yasak'

Hasan Arat'tan Galatasaray'a cevap! 'Tesise girmesi yasak'

09.03.2024 - 13:40 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Başkan Hasan Arat, kadro dışı kalan futbolcular, Muçi, Semih Kılıçsoy hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tesislere girmesini yasakladığı kişiyi açıklayan Arat, kulübe bir sporcunun ihtar çektiğini ifade etti. Öte yandan Galatasaray'a Onur Göçmez yanıtı geldi.

Hasan Arattan Galatasaraya cevap Tesise girmesi yasak

Beşiktaş'ta 2024 yılının 1. Olağan Divan Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Söz alan Başkan Hasan Arat önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Hasan Arat'ın açıklamaları:

"BEŞİKTAŞ'IN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİNİZ"

"69 iş gününden beri görevdeyiz. Bizlere çok uzun geldi, sanki yıllardır bu görevi yapıyoruz gibi. 3 Aralık 2023 seçiminden camiamızla sohbet etmiş, dinlemiş ve çokça uyarıda bulundum. Kulübümüz için köprüden önce son çıkışta olduğumuzu söyledim. Bugün az bile söylediğimizi fark ettik. 3 Aralık'ta yaptığınız seçimle, Beşiktaş'ın kaderini değiştirdiniz. Sizlere teşekkür ederim, şükranlarımı sunarım."

"BORÇ VERMEDİ BAĞIŞLADI"

"Ernest Muçi'nin menajeri % 10 komisyon istedi. Biz de spor kanunu gereği % 5'in üzerinde veremeyeceğimizi söyledik. Hüseyin Yücel Bey % 5, yani 10 Milyon üzerinde para verdi. Borç vermedi kulübe bağışladı."

Haberin Devamı

GALATASARAY'A ONUR GÖÇMEZ GÖNDERMESİ

"Beşiktaş'ın Onur Göçmez'i oldu. Asbaşkanımız... Bildiğiniz gibi malum bir camia kendisine suç duyurusunda bulunmuştu ama benim arkadaşlarım onu yalnız bırakmadı ve Onur Göçmez şöyle dedi; "Biz 80 kişi gideriz, 79 kişi dönmeyiz.

Burada olmayan bir yönetim kurulu üyem var: Kaan Şakul. Yapı Kredi Bankası İcra Kurulu Üyesi. Malum camiaların hedefi haline geldi. Biz, Kaan'la gurur duyuyoruz. Kaan, 7/24 Beşiktaş'ın mali meseleleri ile uğraşıyor."

Hasan Arattan Galatasaraya cevap Tesise girmesi yasak

VICTOR RUIZ VE TYLER BOYD DAVASI

"Gelir gelme CAS davalarını karşımızda bulduk. Victor Ruiz davası... Beşiktaş 2 Milyon 728 Bin Euro ceza ödüyor. Zamanında 489 Bin Euro ödemediğimiz için bu oluyor. Tyler Boyd davası açıldı, CAS'ta dava görülüyor. 1 Milyon Euro'ya kadar riski var."

"BİR SPORCUMUZ KULÜBE İHTAR ÇEKİYOR"
"Bir sporcumuz var, bunun locası var ve locası nedeniyle kulübe icra açıyor. Kulübümüz o sporcuyla jübile yapmak üzere sözleşme imzalanıyor. Bu sporcumuza aylık 500 Bin Türk Lira para ödeniyor. Ödeme yapılmadığında ihtar çekiyor. İnanılmaz anlaşmalar yapılmış."

KEREM ATAKAN'I BİZE KARŞI OYNARKEN YEDEK KULÜBESİNDE SARI GÖRDÜ
İstanbulspor'dan bir futbolcuya bonservisinin % 50'si 2 Milyon Euro ödeniyor. Bu futbolcuyu tanıyan var mı? Kerem Atakan Kesgin 1 Milyon 400 Bin Euro'ya alınıyor. Kiralanıyor... Bize karşı oynarken, yedek kulübesinde sarı kart gördü... Bize karşı! Bu isimlerle 5 yıllık sözleşmeler yapılmış. Bunların hepsini ödeyeceksiniz. Kiralık veriyorsunuz, üstüne para ödüyorsunuz."

Haberin Devamı

Hasan Arattan Galatasaraya cevap Tesise girmesi yasak

15 HOCA İLE GÖRÜŞTÜK
"15 teknik adamla görüştük. Önerilen oyuncuları Fernando Santos'a sunduk. "Onların kiralık oyuncularını oynatmam! Benim Semih'im, Demir Ege'm onlardan daha iyi. Onları oynatırım" dedi. Sonrasında yeniden harekete geçtik. Menajerlerle durumumuzu sordum, aramız iyi değilmiş! Meğerse menajerlere 10 Milyon Euro borcumuz varmış! Domagoj Vida'nın menajeri 2 Milyon Euro'luk dava açtı. İnanılmaz ilişkiler."

"TESİSE GİRMESİ YASAK"
"Samet Aybaba, bütün futbolcuların menajerlerinin girişini içeri yasakladı. Kimseyi içeri sokmuyor. Önce sosyal medyada isim ortaya atıyorlar. Menajerler plan yapıyor, oyuncuyu almak durumunda bırakıyorlar. Asıl transferi yazın yapalım diye karar verdik."

MUÇİ İLE GECE YARISI ANLAŞTIK
"Ernesto Muçi'yi Legia Varşova vermedi. Çünkü çok kıymetli oyuncuları. Gece yarısı anlaştık. Oyuncunun menajeri izin vermedi. Sonra gece 02:00 gibi geldi. Oyuncuyu, Aston Villa istiyordu. Muçi'yi kamptan çağırdılar ve hemen imza attırdık."

Haberin Devamı

GUDJUFI DİYE OYUNCUMUZ VAR, BİLİYOR MUSUNUZ?
"Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. 5 yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok."

SEMİH KILIÇSOY SÖZLEŞMEDE HİÇBİR ŞEY SORMADI
"Semih Kılıçsoy'u hepimiz alkışlayalım. Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar geldikten sonra oynamaya başladı. Sözleşme için çağrıldığında hiçbir şey sormadı. Ne maaş, ne çıkış maddesi..."

Hasan Arattan Galatasaraya cevap Tesise girmesi yasak

'GHEZZAL'I BİZ AFFETMEDİK'
"Beş futbolcuyu kadro dışı bırakmak zorunda kaldık. Çünkü bir oyuncu, bir oyuncuya 'Bu maçta oynama' deme durumuna gelmişti. kadro dışı kararı sonrası menajerleri devreye girdi. Eric Bailly'i hemen yolladık, karımız 3,5 Milyon Euro. Jean Onana'nın menajerini çağırdık, menajeri yok! Şaşırdınız mı? Satın alma opsiyonuyla kiraladık. Valentin Rosier'i Nice'e kiraladık, orada da oynayamıyor. İnşallah oynar. Bu üç oyuncudan 5 Milyon 375 Bin Euro kâr ettik. Bu doğru bir karardı. Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'ın anlaşmaları çok güçlü. Biz affetmedik, hoca faydalanabileceğini söyledi. Maaşını ödüyoruz. Türk gazeteleri menajer ağzından "Beşiktaş, bizden özür dilesin" diye manşet attı. Beşiktaş kimseden özür diler mi? Hep parasını vereceksin, hem Beşiktaş ödeyecek! Bunu bizim gazeteciler yaptı. 'Niye yaptınız?' diye sordum. Artık siz bilirsiniz neden yaptıklarını."

Haberin Devamı

YABANCILARI BOŞLATMAMIZ LAZIM
"Al-Musrati, Ernest Muçi ve Joe Worrall transferi öncesi 62 Milyon Euro takımın bütçesi. Bu büyük para. Sözleşmeler toplamı 135 Milyon Euro. Bunlardan kaçma şansınız sıfır, hiçbir şansınız yok. 19 yabancımız var. Yeni kural gereği 12'ye düşmek zorundasınız. Orada sıkıntı var. Yabancıları boşaltmamız lazım. Fernando Santos, ana iskeleti kurduğunu söyledi. Kaleci, Al-Musrati, Semih Kılıçsoy omurgası onun fakasında. Diğer transferleri yapacağız."

Yazarlar