1.Lig Hatayspor, Süper Lig konusunda iddialı

Hatayspor, Süper Lig konusunda iddialı

10.07.2019 - 12:01 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Hatayspor'un teknik direktörü İlhan Palut, 2019-2020 sezonunda hedeflerinin Süper Lig'e yükselmek olduğunu belirterek, "Süper Lig'e çıkacağımıza inandığımız için burada devam ettik ve bunu başarmak istiyoruz" dedi.

Hatayspor, Süper Lig konusunda iddialı

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında birinci etap kamp çalışmalarını  Erzurum'da sürdüren Hatayspor, Palandöken Dağı eteklerinde bulunan Yüksek İrtifa  Kamp Merkezi'nde güç depoluyor.

Haberin Devamı

Spor Toto 1.Lig play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'e penaltılarda  5-3 mağlup olup hayalini gerçekleştiremeyen bordo-beyazlı ekip, elinden kaçırdığı  Süper Lig şansını yeniden yakalamak için yeni sezona kenetlendi.

Teknik direktör İlhan Palut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon  öncesi kamp çalışmaları için Erzurum'u tercih ettiklerini söyledi.

Hatayspor'un 1. Lig'e çıkmak için uzun yıllar uğraş verdiğini ifade  eden Palut, "Takımımız uzun yıllar 1. Lig'e çıkmak için mücadele verdi. Biz geçen  sene ilk kez bu ligde mücadele etmeye hak kazandık. Yere sağlam basmak istedik ve  gidebileceğimiz en iyi yere kadar gitmek istedik. En iyi yerde play-off finali ve  penaltıları oldu." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Gerçek şampiyon olmak için mücadele edeceğiz"

Palut, Hatayspor'un geçen sezonu başarılı geçirdiğini belirterek, ilk  kez yükseldikleri 1. Lig'i Süper Lig ile taçlandırmak istediklerini ama  başaramadıklarını dile getirdi.

Yeni sezona çok iyi hazırlandıklarını aktaran Palut, "Gerçek şampiyon  olmak için mücadele edeceğiz çünkü sempati kazanan bir takım vardı. Bunu sadece  sempatide bırakmak istemiyorduk ama penaltı atışlarının sonunda Gazişehir  Gaziantep Süper Lig'e çıktı onları tekrar tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Geçen sezon ki mevcut kadroyu bozmak istemediğini anlatan Palut,  yapılacak yeni transferlerle mücadele ederek takımı Süper Lig'e çıkarmayı  hedeflediklerini vurguladı.

"Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyoruz"

Şampiyonluğa odaklandıklarını bildiren Palut, şunları kaydetti:

"Geçen sene final oynamış bir takım için beklentiler tek bir şeye  kilitlenmiş durumda. Hatayspor takımı çok büyük bütçelerle yarışan bir takım  değil bu geçen senede aynıydı. Biz yine sahada güzel bir oyun anlayışı ortaya  koyacağız ve onun üzerine gideceğiz. Bunu ezberlemeye ve geliştirmeye  çalışacağız. Bizim için sihirli sözcük 'en iyisi'. Biz de en iyisini yapmaya  çalışacağız. Bu sene öncelikle takımın kurulumunun tamamlanmasını sağlamalıyız.  Lige yaklaştığımızda elimizdeki oyuncular kimler biz kimlerle devam edeceğiz bunu  netleştirmemiz gerekiyor."

Haberin Devamı

Palut, gelecek sezon Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını  vurgulayarak, "Süper Lig'e çıkacağımıza inandığımız için burada devam ettik ve  bunu başarmak istiyoruz. Bunu başarmak için de gerekli şartların oluşmasını  bekleyeceğiz. Hatayspor olarak var olan mevcut duruma uygun hedefleri  belirleyeceğiz. Sahada kapasitemiz neyse bunu maksimum seviyede kullanmaya  çalışan bir takım olacak." ifadelerini kullandı.