2.Lig Haydi Fırtına İzmir seninle

Haydi Fırtına İzmir seninle

14.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Play Off’ta adını finale yazdıran Bucaspor 1928’i heyecan sardı. Yarın Şanlıurfaspor’la karşılaşacak olan sarı lacivertliler için tüm kent kenetlendi. Kamu kurum ve kuruluşları, yaklaşık 30 bin taraftarın Konya’ya ulaştırılması için seferberlik ilan etti

Haydi Fırtına İzmir seninle

TFF 2. Lig Play Off grup finalinde İskenderunspor’u her iki maçta da yenip adını finale yazdıran Bucaspor 1928 geri sayıma geçti. Yarın 19.00’da başlayacak olan finalde Konya’da Şanlıurfaspor’la karşı karşıya gelecek olan sarı lacivertliler, şampiyonluk için kenetlendi.
30 bin taraftar göç edecek

Haberin Devamı

Sarı lacivertli taraftarların Konya’ya ulaşımı için İzmir’de kamu kurum ve kuruluşları da harekete geçti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 20 otobüs tahsis etti, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da sosyal medya hesaplarından “Final maçına Konya’ya gidiyoruz. Bucaspor’umuzu final maçında yalnız bırakmıyoruz. Konya’ya hareket edecek otobüsler yarın gece saat 02.00’de Buca eski cezaevinin önünden kalkacaktır. Kayıt yaptırmak zorunludur. Kayıt için: 0850 228 28 22 no’lu telefondan Buca Belediyesi Sarı Masa Çözüm Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz” mesajını yayımladı. İZVAK’tan, “Bucasporumuz, Spor Toto 1. Lig yolunda yarın final maçına çıkıyor... Bütün bir şehir olarak takımımızın yanındayız... Başarılar diliyoruz” açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 bin taraftarın takımlarını tribünde desteklemesi bekleniyor. Konya’ya iniş yapan Bucaspor 1928’de Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, tarihi bir maça çıkacaklarını söyledi. Finale konsantre olduklarını ifade eden Karafırtınalar, “İki önemli camia, güzel bir finalde karşı karşıya gelecek. 1. Lig’i çok istiyoruz” dedi.
Sezon boyunca oyuncularının büyük emek verdiğini kaydeden Karafırtınalar, “Biz hangi yoldan olursa olsun başarıya inandık. Play Off’larda fazla maç yapmadık. İskenderunspor’u eleyerek finale geldik. Artık kenetlenme zamanı. Oyuncularıma inancım tam. Herkes terinin son damlasına kadar mücadele edecek” yorumunu yaptı.

Kritik final karşılaşmasının hakemi de açıklandı. Karşılaşmayı, Süper Lig hakemlerinden Zorbay Küçük yönetecek. Play Off final maçında VAR sistemi uygulanacak.

Yazarlar