Beşiktaş Herkes sussun, Gomez konuşuyor

Herkes sussun, Gomez konuşuyor

14.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Alman yıldızı Mario Gomez'in attığı iki şık golle Medipol Başakşehir'i devirdi, yükselişini devam ettirdi: 2-0

Herkes sussun, Gomez konuşuyor

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Kartal ilk yarıda rakibine adeta nefes bile aldırmadı, Mario Gomez’in siyah-beyazlı forma altındaki ilk golüyle üstünlüğü yakaladı. İkinci devre hız kesmeyen Beşiktaş, dünyaca ünlü forvetin ikinci sayısıyla rahatlarken, son dakikalarda farkı açacak net fırsatları cömertçe harcadı.

Ligin ilk üç haftasındaki Beşiktaş’a baktığımızda rakip kaleye 10 gol bırakmış, kendi kalesinde ise 4 gol görmüş bir Kartal gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Tarihinin en iyi lig başlangıçlarından birine imza atan Beşiktaş’ta, bu ışıltılı istatistiklere rağmen eksik olan bir şey vardı. İşte o eksik olan şey, dünkü Başakşehir maçında kendini gösterdi.

Bu takıma iyi bir Sosa da katıldığında ortaya dün akşamki manzara çıkıyor. Rakipler, Şenol Güneş’in elindeki böylesine bir Beşiktaş’a üstünlük kurmak istiyorsa ilk golü kendileri atmak zorunda... Kaldı ki ikinci haftada ilk golü atan Trabzonspor, Quaresma kırmızı kart görmese o hafta evine üç puanla dönemeyebilirdi.

Haberin Devamı

Sosa’nın komutanlığındaki maçın detaylarına girecek olursak, Mario Gomez’in 15. dakikada attığı gole kadar, Beşiktaş adına dişe dokunur pozisyonlar göremedik. Oğuzhan’ın 4. dakikadaki kafa vuruşu ile Gomez’in 7’deki şutu, Beşiktaşlıları heyecanlandırmadı. 26. dakikada Mario Gomez’in çaprazdan beklenmedik şutunda kaleci Volkan’ın ayakla yaptığı kurtarış da beklenmedik türdendi.

Töre’den müthiş pres

Maçın ikinci yarısında ise tam bir Sosa ve Gökhan Töre resitali seyrettik. 57’de Sosa’nın geliştirdiği atakta Olcay topu arka direkteki Gökhan Töre’ye gönderdi ama savunma araya girdi. Beşiktaş ikinci 45’te böylesine pozisyonları çok buldu ama bir tanesi hariç hepsini cömertçe harcadı. 62’de Gökhan Töre, müthiş presiyle Yalçın’dan topu söküp alarak Gomez’i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Tecrübeli Panzer skoru 2-0 yaptı ama bunu atamasaydı, Beşiktaş kaçırdıklarına çok üzülebilirdi. Örneğin 67’de Quaresma’nın ayakla, 76’da ise Gomez’in kafayla kaçırdığı pozisyonlar gibi... Hayır, 67. dakikada Visca’nın çaprazdan çektiği şutu Tolga kornere çelmese, Beşiktaş için gerçekten sıkıntılı dakikalar olabilirdi.

Haberin Devamı

Psikolojik üstünlük

Sonuç olarak ilk dört haftada üç galibiyet bir beraberliği bulunan Beşiktaş attığı 12 golle, şimdiden rakiplere psikolojik üstünlük kurmuş oldu. Peki takımda hiç mi sıkıntı yok? Kesinlikle var... O da orta sahada... Ama Veli Kavlak döndüğü zaman o sıkıntı da aşılabilir. O zamanki Beşiktaş rakipler için çok daha ürkütücü olur.

Herkes sussun, Gomez konuşuyor