NBA "Hido"ya eski dostundan büyük destek

"Hido"ya eski dostundan büyük destek

08.10.2013 - 11:46 | Son Güncellenme:

NBA'in efsane basketbolcularından Stojakovic: "Hidayet, gurur duyulacak çok büyük bir kariyere sahip"

Hidoya eski dostundan büyük destek

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane oyuncularından Peja Stojakovic, bir dönem beraber aynı takımda forma giydiği A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Hidayet Türkoğlu'na destek verdi.

Haberin Devamı

Sırp basketbol adamı Stojakovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolu bıraktıktan sonra Avrupa'ya döndüğünü hatırlatarak, "Hidayet'i yakından takip ediyorum. Bir yıldır Avrupa'dayım ve bu yüzden fazla görüşemedik. Hido'nun NBA'de inanılmaz bir kariyeri oldu. 14 yıldır NBA'de oynamak bir Avrupalı için kolay değil. Hidayet, gurur duyulacak çok büyük bir kariyere sahip" diye konuştu.

Stojakovic, 2000-2003 yılları arasında Sacremento Kings'te beraber forma giydiği Hidayet'in, Slovenya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda kötü performans göstermesine de değinerek, şöyle konuştu:

"Başarısızlıktan dolayı Hido'yu eleştirmemek gerekir. Onu eleştirirken dozunu ayarlamak lazım. Kendisi Türkiye için çok şey yaptı. Son 12 senedir hiçbir yazı atlamadan her sene özveriyle gelip milli takımda oynadı. 2001 Avrupa Şampiyonası'nda bize karşı ve 2010 Dünya Şamiyonası finalinde de 'Rüya takıma' karşı inanılmaz oynadı. Eleştirirken onun bu ülke için yaptıklarını düşünmek lazım."

Haberin Devamı

"Hidayet'in yerine oynayacak kimse yok"

Efsane basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun yerine Türkiye'nin bir oyuncu çıkaramamasını da eleştirdi.

"12 Dev Adam'ın" 34 yaşındaki Hidayet'in performansına bağlı kaldığını savunan Stojakovic, "Biraz şu soruyu sormanız lazım; 'Hidayet'in pozisyonunda ondan başka kimse yok mu'. Ülke olarak hala onun yerine birisini çıkartamadınız. Belki Hidayet'in şu anki performansıyla milli takımda oynamıyor olması lazım ama yerine bir oyuncu yok. Onu kesebilecek yetenekte bir oyuncu yok" ifadelerini kullandı.

"Yeni nesil değişti"

NBA'de oynayan Avrupalı basketbolcuların milli takımlarda oynamaya soğuk bakmasını eleştiren Stojakovic, şunları kaydetti:

"NBA'de oynayan yeni nesil Avrupalı basketbolcular milli takımlarında oynamayı reddedebiliyorlar. Sırbistan'da da birçok genç oyuncu kariyerleri ilerlememiş olsa da milli takımda oynamak istemiyorlar. Kendilerini olduklarından daha iyi görüyorlar. Türkiye de Enes Kanter ile aynı sorunu yaşadı ama onun da tercihine saygı göstermek lazım. Benim için milli takımda oynamak terapi gibiydi. Yorgunum demeden gelip oynardım."

Haberin Devamı

"Obradovic, Avrupa Şampiyonluğu'nu getirebilir"

Stojakovic, Fenerbahçe Ülker'in yeni başantrenörü olan vatandaşı Zeljko Obradovic'in çok başarılı olacağına inandığını söyledi.

Türk basketbolunu çok beğendiğini dile getiren Stojakovic, şunları kaydetti:

"Türkiye'de her zaman kaliteli oyuncular çıkıyor. Lig kalitesi her zaman belli bir seviyenin üzerine çıkıyor. THY Avrupa Ligi'nde maalesef başarı yakalayamadılar. Fenerbahçe Ülker bunu başarabilir. Eğer sabır gösterilirse Obradovic ile Fenerbahçe Ülker özlenen Avrupa şampiyonluğunu yakalayabilir."

Yazarlar