Skorer HODRİ MEYDAN

HODRİ MEYDAN

10.02.2011 - 01:07 | Son Güncellenme:

Alacaklıların kapıda beklediği, sporcularımızın antrenmanlara bile çıkmadığı günlerde, bugün kapı kapı dolaşan kahramanların hiçbiri ortada yoktu Elimde belgeler var. İmza kampanyası düzenleyenlere, ibra tehdidi yapanlara karşı bunları hiç kullanmadım. Ama istenirse her hafta birini ortaya koyarım Stadımıza Ali Sami Yen Spor Kompleksi ismini yazdık, Türk Telekom bize ihtarname gönderdi. Bundan sonra bu firmanın adını ağzıma bile almayacağım

HODRİ MEYDAN

Galatasaray’ın Şubat ayı Divan Kurulu toplantısı Swissotel’de yapıldı. Başkan Adnan Polat, Türk Telekom’a rest çekerken, olağanüstü kongre için imza kampanyası başlatan muhaliflere de, “hodri meydan” dedi.
Konuşmasına, “Galatasaray’ı sevmek, Galatasaray’ı anlamak değil” diyerek başlayan Polat, “Bana Galatasaray’ı büyüklerim anlattı. Bir şeyler öğrendiysem, onlardan öğrendim. Her kararda Galatasaray’ın yüksek menfaafleri, gelenekleri ve değerleri benim çıkış noktam oldu. Her zaman mevcut yönetimlere destek veren açıklamalar yaptım. Önüme gelen televizyona veya gazeteciye beyanat vermedim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Galatasaray’ın gücü yaptı’
Beş yıl önce yönetime girdiğinde icra memurlarının kapıda beklediğini anlatan Başkan Polat şunları söyledi:
“Florya ve Ayazağa elden gitmişti. Ali Sami Yen Stadı da elden gitmek üzereydi. Sporcularımız antrenmanlara çıkmıyordu. Bankalardaki bütün krediler batıktı. Oteller bizi kabul etmiyordu. Uçak için sağdan, soldan para toplayarak bilet alınıyordu. Gelirlerin yüzde 37’si, Sportif A.Ş. modeliyle halka dağıtılıyordu. Göreve çağırdığımızda bugün etraftaki kahramanların hiçbiri yoktu. Bunlar o zaman neredeydi?”
Türk Telekom Arena’nın yapım aşamasında ilk günden beri yer aldığına dikkat çeken Adnan Polat, “Bugüne kadar ‘Bu stadı ben yaptım’ dedim mi? Ama başkaları stadı paylaşamıyor. Bu stadı Galatasaray’ın gücü yaptı” diye konuştu.
Polat, imza kampanyası başlatan muhalefete sert mesajlar gönderdi. Geçmişte elde edilen 17 şampiyonluğun 4’ünde kendisinin tek yetkili olduğunu hatırlatan Adnan Adnan Polat şöyle devam etti:
“Galatasaray geçmişte uzun yıllar şampiyon olmadı. Bütün bunlar yapılırken, rüyalar gerçek olurken bu tepki ve acele nedir? Biz bunları özel hayatımızla ilgili senaryolara, yönetim içindeki değişik ithamlara, suçlamalara rağmen yaptık. Beni bir kenara koyun, Galatasaray başkanlık makamına hakaret edilirken hiçbir kurumdan destek gelmedi. İmza tehditlerine rağmen çalışıyoruz ve devam edeceğiz. İnanın ki camiayı tanıyamıyorum ve çok üzülüyorum.”
Adnan Polat elinde belgeler bulunduğunu belirterek, gerekirse bunları ortaya koyacağını da açıkladı. Polat, “İbra tehdidi yapanlara, imza kampanyası yürütenlere karşı ben bunları bir gün bile kullanmadım. İsterseniz her hafta birini ortaya koyalım. Hangi başkan, profesyonelleri iyiyse yollar. Ben Galatasaray’ı arpalık olarak kimseye kullandırtmayacağım. Bundan sonra belgelerle konuşacağım. Kulübün parasını kimseye peşkeş çekmem” dedi.
Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşananlara da değinen Adnan Polat, “TOKİ Başkanı özür diledi. Kendisini idam mı edelim? Dövelim mi? Buyrun siz disipline verin” diyerek, bu olaydan herkesin üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Polat, Ali Sami Yen Spor Kompleksi isminin son Eskişehirspor maçında skorborddan çıkarılması yüzünden Türk Telekom’a sert çıktı. Galatasaray Başkanı, “Bu stadın adı Türk Telekom Arena’dır. Kompleksin adı Ali Sami Yen’dir. Türk Telekom riske girdi, ancak yatırdığı paranın misli, misli fazlasını aldılar. Biz de Ali Sami Yen Spor Kompleksi yazdık. İhtarname gönderdiler. Türk Telekom’un anlayışsızlığı beni çok üzdü. Bundan sonra sözleşmemiz olmasına rağmen bu firmanın adını ağzıma almayacağım. Nasıl anons edeceklerse etsinler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Sonuna kadar mücadele’
Türk Telekom Arena’nın çatısı konusunda 24 aylık bir proje için anlaşma yaptıklarını bildiren Adnan Polat, Galatasaray’ın şantaj ve tehditle seçime götürülmemesi gerektiğini söyledi.
Polat, “Burada duruş sergilemesi gereken Galatasaraylıların kendisi. İstek buysa gideriz seçime. Seçimden korkan bir insan değilim. İmza, ibra ve kendi yönetimim içindeki durum da içler acısı. Mehmet Helvacı seçime ittirmeye çalışıyor. Bir kısım içeriden, bir kısım dışarıdan. Bu açılıştan sonra hükümet, muhalefet, taraftar, camia ve medya ağır ateş altındayım. Peki ben ne yaptım? Bana bunu söyleyen kimse yok. Sonuna kadar Galatasaray için mücadelemi yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Helvacı: Keşke kabul etmeseydin
Başkan Adnan Polat’ın, “Bana Özhan Canaydın’ın vasiyetiydi” diyerek sitem ettiği Mehmet Helvacı, Polat’a yüklendi. Helvacı’nın konuşma yaptığı sırada bütün yöneticiler masadan kalktı. Medyaya kulüp aleyhinde konuşmadığını belirten Mehmet Helvacı, “Başkan benim kendisiyle ayrıştığımı söylüyor. Keşke kabul etmeseydin Özhan Abi’nin vasiyetini. Galatasaray’ın menfaatleri icabı yönetime alındıysam eski başkanımın arkasından konuşmaması gerekirdi. Yönetim genel kurul oyları ile seçmiştir. Başkan dahil hiç kimse üyelerin istifasını talep edemez” dedi. İstifa etmeyeceğini tekrarlayan Helvacı, yönetimden ayrı oturmasının sorulması üzerine, “Galatasaray’ın tam ortasındayım, kenarında değil” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Ayrı oturdular
Başkan Adnan Polat’ın istifalarını istediği Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya, Divan Kurulu’nda yönetim masasında, ama ayrı oturdu. Yönetim masasında Adnan Polat ile Yiğit Şardan, Taner Aşkın, İbrahim Çağlar, Murat Yalçındağ ve Selim Sayılgan yan yana otururken, Helvacı, Eşkinat ve Yalçınkaya ise diğer grupla aralarında bir sandalye boş bırakarak birlikte oturmayı tercih etti. Toplantı öncesi bazı üyelerin sadece Adnan Polat grubunun, bazı üyelerin ise sadece Helvacı grubunun ellerini sıkması dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Seçime gidin’
Divan Kurulu’nun önemli isimlerinden Hayrettin Kozak, sarı-kırmızılı yönetime erken seçime gitmeyi önerdi. Başkan Adnan Polat’a hitaben konuşan Kozak, “Tüzük değişti, yeni stat açıldı, şirketle birleşti, Riva’nın inşaat ruhsatı alındı. Bunlar sizin başarı hanenize yazılmıştır. Kargaşanın son bulması ve huzur projesine ihtiyacımız var şimdi. Bunun tek yolu da lider ve ekibinin erken seçim kararı almasıdır. Gelin bu kararı alın ve tarihimize ciddi bir noktayı koyun. Bu yönetim göreve devam edecek olursa sizin için sadece üzüntü olacaktır. Erken seçimde kadronuzu yenileyip yeniden aday olmanızın önü açık” dedi.

İrfan Aktar’a karşı önerge
Divan Kurulu toplantısı öncesinde, İrfan Aktar’ın yürüttüğü başkanlık görevinde yeniden seçime gidilmesi yönünde bir önerge için imza toplandı. Salonda üyelerden konuyla ilgili imzalar alınmasına karşın, bu önerge toplantının gündemine gelmedi.