Futbol Hollanda-Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Hollanda-Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

23.03.2015 - 14:29 | Son Güncellenme:

Hollan Türkiye maçı ile A Milli Takım kader karşılaşması oynayacak. Peki Hollanda Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Mücadele öncesi iki takım aday kadroları ve son dakika gelişmelerini Skorer'den takip edebilirsiniz

Hollanda-Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Hollanda Türkiye maçı ile A Milli Takım kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Hollanda Türkiye A Milli Takım EURO 2016 eleme karşılaşması gruptan çıkma adına en önemli maçlardan biri. Hollanda Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Milli maç arasına ne zaman? İşte detaylar

Haberin Devamı

Hollanda Türkiye arasında oynanan son 6 karşılada A Milli takımımız 1 galibiyet alırken, Hollanda'nın 5 maçlık üstünlüğü bulunuyor. Türkiye'nin tek galibiyeti 1998 Dünya Kupası'nda 1-0'lık skorla gerçekleşti. Türkiye Hollanda arasında oynanacak EURO 2016 eleme grubunda 4 maçta 6 puanı bulunan Hollanda 3. sırada yer alırken, Türkiye 4 maçta 4 puana sahip ve 4. sırada yer alıyor.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hollanda ile yapılacak maçın aday kadrosuna 25 futbolcu çağırdı A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile yapacağı maçla, 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile oynayacağı özel karşılaşmanın aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ile oynanacak maçın aday kadrosuna 25 futbolcu çağırdı.

Aday kadroya Fenerbahçe'den 6, Galatasaray ve Bursaspor'dan beşer, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir ve Bayer Leverkusen'den ikişer, Trabzonspor, Saint-Etienne ve Feyenoord'dan da birer oyuncu davet edildi.

Haberin Devamı

Hollanda Türkiye maçı 28 Mart Cumartesi akşamı saat 21:45'te başlayacak. Amsterdam Arena stadı'nda oynanacak mücadelenin hangi kanalda yayınlanacağı henüz belirtilmedi

Aday kadro

Fatih Terim, Hollanda maçının aday kadrosuna şu oyuncuları çağırdı:

Kaleci: Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir), Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe) ve Harun Tekin (Bursaspor)

Savunma: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Bursaspor), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmut Tekdemir (İstanbul Başakşehir), Serdar Aziz (Bursaspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe), Hakan Kadir Balta (Galatasaray)

Orta saha: Gökhan Töre (Beşiktaş), Volkan Şen (Bursaspor), Ozan Tufan (Bursaspor), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Hamit Altıntop (Galatasaray), Selçuk İnan (Galatasaray), Mehmet Ekici (Trabzonspor), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Olcay Şahan (Beşiktaş), Alper Potuk (Fenerbahçe)

Forvet: Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne), Umut Bulut (Galatasaray), Burak Yılmaz (Galatasaray), Kazım Kazım (Feyenoord)

Bu arada sarı kart cezalısı Arda Turan'ın (Atletico Madrid) yanı sıra Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Kaan Kanak (Eskişehirspor) ve Enes Ünal'ın (Bursaspor) ise 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile yapılacak özel maçın kadrosuna dahil edileceği bildirildi.

Volkan Demirel yok
Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Kazakistan ile Türk Telekom Arena'da yapılan maç öncesinde tribünden gösterilen tepki sonrası sahayı terk eden ve karşılaşmaya çıkmayan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i aday kadroya çağırmadı. Tecrübeli teknik direktör, Hollanda maçı için İstanbul Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, Fenerbahçe yedek kalecisi Fehmi Mert Günok ve Bursaspor kalecisi Harun Tekin'i kadroya aldı.

Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak kadroda
Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak, yeniden A Milli Takım'a davet edildi. Kampta Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadıkları olay sonrası milli formadan uzak kalan Hakan ve Ömer, Fatih Terim'in tarafından tekrar ay-yıldızlı ekibin kadrosuna alındı. Bu arada Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kazım Kazım da 3 yılı aşkın bir sürenin ardından A Milli Takım'a çağrıldı.

Öte yandan, İstanbul Başakşehir'den Mahmut Tekdemir, Bursaspor'dan Şener Özbayraklı ve Enes Ünal, Eskişehirsporlu Kaan Kanak ile Çaykur Rizesporlu Eren Albayrak, ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna davet edildi.

Hiddink, sakatlanan Arjen Robben'in yerine Quincy Promes'i kadroya aldı
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemelerinde cumartesi günü Türkiye ile karşılaşacak Hollanda'da, sakatlanan Arjen Robben'in yerine kadroya Spartak Moskova'da forma giyen Quincy Promes alındı.

Haberin Devamı

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), teknik direktör Guus Hiddink'in, Robben'in yerine Promes'i milli takım kampına davet ettiğini açıkladı. Daha önce 3 kez milli formayı giyen Promes, en son geçen yıl Hollanda'nın İzlanda'ya yenildiği maçta görev almıştı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'in formasını giyen Robben, takımının hafta sonunda Borussia Mönchengladbach ile oynadığı lig maçında sakatlanarak sahayı terk etmek zorunda kalmıştı. Hiddink tarafından milli takım kadrosundan çıkarılan Robben, Hollanda'nın 28 Mart'ta EURO 2016 elemeleri kapsamında Türkiye ile yapacağı maçın yanı sıra 31 Mart'ta İspanya ile oynanacak hazırlık maçında da forma giyemeyecek.

Bu arada KNVB, Amsterdam'daki Arena Stadı'nda oynanacak Hollanda-Türkiye maçının biletlerinin tükendiğini duyurdu. Hollanda Milli Futbol Takımı, 28 Mart'ta 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (EURO 2016) A Grubu'nda Türkiye ile sahasında oynayacağı maç öncesi ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Katwijk kentindeki Quick Boys Tesisleri'nde teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, sakatlıkları devam eden Arjen Robben ve Robin van Persie dışındaki tüm oyuncular katıldı.

Hiddink'in çalışmanın başında Galatasaraylı Wesley Sneijder ile özel olarak görüştüğü antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren idmanda futbolcular, istasyon ve dar alanda pas çalışması yaptı. Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği antrenman, yarı sahada yapılan taktik ağırlıklı maçla sona erdi.

Haberin Devamı

PUAN DURUMU

Haberin Devamı

TAKIM O P Av
1 Çek Cumhuriyeti 4 12 +5
2 İzlanda 4 9 +7
3 Hollanda 4 6 +5
4 Türkiye 4 4 -2
5 Letonya 4 2 -9
6 Kazakistan 4 1 -6