Dünyadan Futbol Hollanda'da adaylar Hiddink ve Koeman

Hollanda'da adaylar Hiddink ve Koeman

28.11.2013 - 14:23 | Son Güncellenme:

Hollanda Milli Takımı, yeni teknik direktörünü arıyor. Adaylar arasında, Hiddink ve Koeman ismi ön plana çıkıyor.

Hollandada adaylar Hiddink ve Koeman

Hollanda, gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'ndan sonra görev süresi dolacak A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal'ın yerine yeni bir isim arıyor.

Haberin Devamı

Birçok teknik adamın yer aldığı aday listesinde, spor yorumcularına göre Guus Hiddink ve Ronald Koeman'ın ismi ön plana çıkıyor. Farklı platformlarda ve menajeri aracılığıyla açıklamalarda bulunan Hiddink, milli takımın başına yeniden geçebileceği mesajı verirken, Koeman ise Hiddink'in bu kampanyasının kendisini şaşırttığını dile getirdi.

Hollanda Futbol Federasyonu'nun kendilerini çağırması halinde görüşmeye gideceklerini belirten Hiddink'in menajeri Cees van Nieuwenhuizen, Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, deneyimli teknik adamın bu görev için hazır olduğunu söyledi. Hiddink'in farklı takım ve ülkelerden teklif aldığını ama bunlarla ilgilenmediğini hatırlatan Nieuwenhuizen, bu konuda son kararı Hollanda Futbol Federasyonu'nun vereceğini kaydetti. İsmi adaylar arasında geçen Feyenoord Teknik Direktörü Ronald Koeman da milli takımda görev almanın hedefleri arasında bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Hiddink'in menajerinin bu kampanyasına şaşırdığını kaydeden Koeman, "Hiddink'in buna ihtiyacı yok" değerlendirmesinde bulundu. Milli takımın başına kimin geçeceğine ilişkin tartışmalara katılan Co Adriaanse ise yeni teknik adamın, Hollandalı ve genç nesilden biri olması gerektiği düşüncesinde. Adriaanse'ye göre buna uygun isim, Ruud Gullit. Bu arada Hollanda yayın kurumu NOS'un yaptığı ankete göre halkın büyük kesimi Hiddink'i yeniden milli takımın başında görmek istiyor.

Ankete katılanların yüzde 22'si Hiddink, yüzde 18'i Koeman ve yüzde 12'si de Frank De Boer'ın görev almasından yana.

Mevcut teknik direktör Lois van Gaal, Brezilya'da oynanacak 2014 Dünya Kupası'ndan sonra bitecek sözleşmesini uzatmayacağını açıklamıştı. Van Gaal'ın yerine ismi geçen ve şu anda herhangi bir takım çalıştırmayan Hiddink, daha önce 1994-1998 yılları arasında milli takımda görev almıştı. Feyenoord Teknik Direktörü Koeman ise görev alırsa milli takımdaki ilk tecrübesini yaşayacak.