Skorer Hoş geldiniz Süperler

Hoş geldiniz Süperler

12.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ligin son haftasında Altay’a konuk olan Körfez ekibi, beraberlik yetmesine rağmen işini şansa bırakmadı, Taner’le 5 yıl sonra şampiyon unvanıyla zafere imza attı Direkleri dövdüğü maçta İstanbulspor karşısında eşitliği bozamayan Antalyaspor gerekli olan bir puanı almayı başardı, ligi ikinci bitirerek, bir sezon aranın ardından hedefine ulaştı

Hoş geldiniz Süperler

Kocaelispor, İzmir deplasmanında Altay’ı tek golle mağlup etti, 5 yıllık hasrete nokta koyarak Süper Lig’e yükseldi: 0-1. Bank Asya 1. Lig’i şampiyon olarak noktalayan Körfez ekibi, Süper Lig’den 2002-03’te düşmüştü.
Yeşil-siyahlı takım mutlu sona ulaşmak için bir puanın bile yeterli olduğu kritik maçta Atatürk Stadı’na gelen yaklaşık 10 bin taraftarının desteğiyle çok üstün bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmanın henüz 10. dakikasında defansın arkasına sarkan Taner Gülleri yerden bir vuruşla topu filelere yolladı, Süper Lig’in kapılarını sonuna kadar açtı. Gol pozisyonunda dizine darbe alarak 29. dakikada yerini Can’a bırakan Taner Gülleri, 21 golle ligin Gol Kralı oldu.
23’te Hamza şutunu attı, meşin yuvarlak Altay kalesinin direğinde patladı. 64’te Bayram ortaladı, Ufuk’un kafa vuruşunda top kaleci Gökhan’da kaldı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Kocaeli ligi şampiyon olarak noktaladı.

Haberin Devamı

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Orkun Bektaş, Kemal Yılmaz
ALTAY: Gökhan (5) - Erdi (5), İbrahim (4), Eren (5), İsa (5) - Alp (4)(Dk.46 Mehmet Batdal 5), Enis (3)(Dk.61 Mehmet Sak 4), Merter (5), Emirhan (5)(Dk.72 Volkan 5) - Yasin (6), Adem (6)
KOCAELİ: Kılıçarslan (10) - Serkan Yanık (10)(Dk.58 Bayram 10), Ufuk (10), Muhammet (10), Hakan Çimen (10) - Özgür (10), Hamza (10), Semavi (10), Serdar Topraktepe (10) - Ahmet Dursun (10)(Dk.77 Adem Çalık 10), Taner Gülleri (10)(Dk.29 Can 10)
GOL: Taner Gülleri (Dk.10) 

Hoş geldiniz Süperler

Şampiyon kupasını aldı  

Kocaelispor bu sezon ilk kez yapılan uygulamayla maçtan sonra şampiyonluk kupasını aldı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, törenle yeşil-siyahlı futbolculara kupasını verdi. Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmayı açık tribünde izleyen yaklaşık 10 bin Kocaelispor taraftarı, 5 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükselmenin sevincini yaşarken, futbolcular ve Teknik Direktör Engin İpekoğlu şampiyonluk turu attı. Altaylı taraftarlar, Kocaelisporlu oyuncuları, “Şampiyon” tezahüratı ile tribüne çağırarak alkışlayıp, centilmenlik örneği sergiledi. 
 

Haberin Devamı

Antalyaspor, Atatürk Stadı’nı tamamen dolduran taraftarının önünde haftalar önce küme düşen İstanbulspor’la berabere kalarak Süper Lig’e yükseldi: 0-0.
Kırmızı-beyazlı takım mutlu sona ulaşmak için kendisine bir puanın yeterli olduğu kritik maçta direkleri aşamayınca, taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı, ancak geçen sezon dramatik bir şekilde düştüğü Süper Lig’e yeniden adını yazdırdı.
Maça çok hızlı başlayan Antalyaspor’da 13. dakikada Hakan yakın mesafeden çok sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkte patladı. 16’da bu kez İdris kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı, top ikinci kez direkten geri geldi. 35’te İdris’in ceza sahası üzerinden şutunda top az farkla auta çıktı. 64’te Cenk uygun durumda sert vurdu, top üçüncü kez direkten döndü.
66’da gelişen İstanbulspor atağında Güven’in şutunda top dışarı çıktı ve Antalyaspor, sahasında Kayseri Erciyes’e yenilen Sakarya’nın üç puan önünde Süper Lig’e yükseldi.

Haberin Devamı

HAKEMLER: Koray Gencerler, Ali Zağlı, Volkan Akçiç
ANTALYA: Fevzi (10) - Uğur (10), Bieniuk (10), Vahap (10), Mesut (10), Serkan (10) (Dk.88 Hasan Uğur), Aytekin (10), Hakan (10), İdris (10) (Dk.75 Serdar 10), Cenk (10), Ali Zitouni (10) (Dk.79 Ertuğrul 10)
İSTANBUL: Mehmet Bölükbaşı (7) (Dk.60 Ali 7) - Ergun (6), Cem (5) (Dk.23 Metin 5), Mehmet Aksu (5) (Dk.74 Samet 5), Arif (6), Cemil (7), Oktay (6), Güven (6), Üstün (6) - Sonar (7), Kenan (5)

Hoş geldiniz Süperler

Hasan Doğan verdi 
Antalyasporlu futbolcular, yönetim, Teknik Direktör Hikmet Karaman ve taraftarlar maç sonrası büyük mutluluk yaşadı. Kırmızı-beyazlılar, ikincilik kupasını saha ortasında kurulan platformda Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın elinden aldı. Futbolcular törenin ardından Süper Lig’e yükselmenin sevinciyle sahada tur attı. Hikmet Karaman maç sonrası, kırmızı-beyazlı takımın eski hocaları Raşit Çetiner ve Ümit Turmuş’a teşekkür etti. Tecrübeli çalıştırıcı, başarıda Çetiner ve Turmuş’un da büyük emekleri olduğunu belirterek, Süper Lig’de başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Yazarlar