NBA Howard'dan Hido'ya övgü

Howard'dan Hido'ya övgü

07.01.2013 - 11:44 | Son Güncellenme:

DHA'ya özel açıklamalarda bulunan NBA yıldızı Dwight Howard, "Benim için Hido, NBA tarihine ismini altın harflerle yazdırmış olan çok değerli bir oyuncu" dedi.

Howarddan Hidoya övgü

NBA'de 3 kez üst üste "Yılın En İyi Savunmacısı" ve 6 kez All-Star olma başarısı gösteren dünya basketbolunun yıldızlarından LA Lakers'in "Superman" lakaplı dev pivotu Dwight Howard, Los Angeles'ta DHA'ya konuştu.

Haberin Devamı

2011-2012 sezonu sonunda milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile birlikte formasını giydiği Orlando Magic takımından Los Angeles Lakers'e transfer olan Dwight Howard, takımının LA Clippers ile oynadığı maçın ardından özel açıklamalarda bulundu. Hidayet Türkoğlu'nun kendisi için ayrı yeri olduğunu belirten Howard, "Orlando forması giydiğim yıllarda takım içerisinde en çok kendimi yakın hissettiğim dostumdu. Ondan Türkiye ile ilgili çok şey öğrendim. Benim için Hido, NBA tarihine ismini altın harflerle yazdırmış olan çok değerli bir oyuncu" dedi.

"HALA LOS ANGELES'A ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM"
Yıllarca Orlando gibi büyük bir şehrin formasını giydikten sonra Los Angeles Lakers'a transfer olan Dwight Howard, "Los Angeles Lakers forması giymek bambaşka bir duygu. Hala buna alışmaya çalışıyorum. Sezona ne yazık ki iyi başlamadık. Taraftarımıza gerçek Lakers'in gücünü göstermeye çalışıyoruz. Şimdilik biraz inişli çıkışlı bir grafik çiziyoruz. Ama bu yakında iyiye doğru değişecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ZOR BİR SAKATLIK GEÇİRDİM, HALA YÜZDE YÜZ HAZIR DEĞİLİM"
Geçen sezonun sonlarına doğru belinden ciddi bir şekilde sakatlanan Howard, şunları söyledi:
"Benim gibi pivot bölgesinde görev yapan oyuncular ne yazık ki çok sık bir şekilde oyun içerisinde darbelere maruz kalıyor. Ben de bunlardan yıllardır fiziksel olarak zarar görüyordum. Geçtiğimiz sezon sonuna doğru çok ciddi şekilde ağrılar başladı ve artık oynayamayacak duruma geldim. Geçen yaz mevsimi tedavi ve terapilerle geçti. Sezon öncesi hazırlığım pek iyi geçti diyemem, bu yüzden hala maçlarda yüzde yüzlük performans sergileyemiyorum. Bu geçen zamanda takım arkadaşlarım ve koçlarım bana büyük destek oldular"

"KOBE VE NASH ÇOK ÖZEL OYUNCULAR"
Kobe Bryant ve Steve Nash'a karşı birçok kez rakip olarak mücadele ettiğini belirten "Superman", "Şimdi aynı takımda oynuyoruz. İkisi de çok tecrübeli oyuncular. Antrenmanlarda ve maçlarda onların söyledikleri, koçların söyledikleri kadar önemli. Tek hayalim bir gün onlar gibi NBA'de çok iyi bir kariyere sahip olmak" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


"EĞLENCELİ OLMAYI SEVİYORUM"
Eğlenceli olmayı sevdiğini de belirten Dwight Howard, şöyle konuştu:
"Komik olmak, esprili olmak, şaka yapmak, insanları güldürmek benim için en güzel motivasyon kaynağı. Bazen basketbolcu olmasaydım komedyen olurdum sanırım diyorum. Takım arkadaşlarıma ve çevremdeki insanlara şaka yapmayı seviyorum. Bazen tabii aşırıya kaçtığım oluyor, ama sonra hemen karşımdakinin gönlünü alıyorum. Hayatta her zaman gülmeye çalışmalıyız."

"SUPERMAN LAKABIMI ÇOK SEVİYORUM"
Tecrübeli basketbolcu, Superman lakabıyla ilgili de şunları söyledi:
"Superman lakabını bana taraftarlar taktı. Çocukluğumdan beri Superman karakterini çok severdim. Potaya dunk yaparken olsun, rebound alırken olsun, en yüksek noktaya kadar sıçrarken bazen kendimi onun yerine koyduğum oluyor. Ama bu sadece maç bitene kadar geçerli. Sonuçta arenadan çıkıp eve geldiğimde ağrılar, bazen de kanamalar başlıyor ve herkes gibi normal bir insan olduğumu anlıyorum."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DEKİ LOS ANGELES LAKERS TARAFTARLARINA MİNNETTARIZ"
Dwight Howard, Türkiye'de yaşayan ve Lakers'in maçlarını sabahın erken saatlerinde uyanıp seyreden taraftarlara da minnettar olduklarını söyleyerek, "Ben ve takım arkadaşlarım bunları duyunca çok mutlu oluyoruz. Lakers sevgisini, özellikle Türkiye gibi basketbolu çok seven bir ülkede görmek inanın bizi çok mutlu ediyor. Ben ve takım arkadaşlarım adına Los Angeles Lakers'ın Türk taraftarlarına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" dedi.

Yazarlar