Basketbol İbrahim Kutluay: "Fenerbahçeli oyuncular bize teklif edildi"

İbrahim Kutluay: "Fenerbahçeli oyuncular bize teklif edildi"

28.09.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Doğuş'un icradan sorumlu yönetim kurulu üyesi olan İbrahim Kutluay, Boyalı Alan programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İbrahim Kutluay: Fenerbahçeli oyuncular bize teklif edildi

Radyospor'da yayınlanan Nesine.com'un sunduğu Senih Yurga ve Ümit Avcı'yla Boyalı Alan'a İbrahim Kutluay konuk oldu.

Haberin Devamı

Darüşşafaka Doğuş'un icradan sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Kutluay önemli mesajlar verdi.

Kutluay'ın satır başları şöyle:

Wanamaker ile sezon bitmeden anlaştık. Delaney'i almak istiyorduk. O olmayınca skorer bir oyuncu olan James Anderson ile anlaştık. Ama Fenerbahçe'nin bir oyuncusuyla veya yaklaştığı bir isimle ilgilenmedik. Fenerbahçe'de olan birçok oyuncu menajeri tarafından bize teklif edilse de biz buna yanaşmadık. Fenerbahçe ile yakın ilişkilerimiz var. Kimseye karşı bir yanlışımız olmaz. Camiaları kırmadan, onları kırmadan, beraber hareket ederek adımlar atmak istiyoruz. Türk basketbolu kazanmalı.

Fenerbahçe ile birleşme gündemde değil. İleride ne olur bilemem ama şuanda böyle bir düşünce yok.

Haberin Devamı

Kadro içerisinde rekabete inanan bir kişiyim. Oyuncuların reaksiyonu önemli. Bir oyunucu, oynamak istiyorum dediği zaman bunu yanlış anlamadan gelişimi için özen göstermeliyim. Ama sorduğunuz isimlerden Oğuz veya başka bir isimden bana böyle bir talep gelmedi. Uzun bir sezon oynayacağız. 16 oyuncumuz var. Belki bir oyuncu ayrılabilir. Ama yoğun bir sezon olacak. Her oyuncu kendini hazır tutmalı.Coachumuz da geniş kadroları seven, pozitif bir coach.

Genç oyuncuların nasıl yetiştikleri, ne sorumluluk aldıkları önemli. Antrenörler oyuncunun kontrolünde aynı tip oyuncu yetiştiriyorlar. A takıma çıkanlar bu yüzden aynı tip oyuncular çıkıyor. Yetenekli oyuncular var. Cedi Osman, Furkan Korkmaz'ı beğeniyorum. Furkan daha yetenekli ve skorer, Cedi'nin başka özellikleri var. Gençlerin süre alacağı ve kendilerini gösterecek formatta oynamaları lazım. Rol almadan kendini geliştime şansı yok. Gençler fedakarlık yapmalı. Oynayacakları, rol alacakları, yurtdışında da şans bulacakları yerlere gitmeliler. Oynayamıyoruz diye yabancı sınırı istemek en kolayı.

Geçen sezon Türk oyunculara en çok süre veren takımlardan biri bizdik.

Semih, Furkan ve Oğuz varken bir 5 numara daha almayı düşünmüyoruz. Çabuk oynamayı seven bir coachumuz var. Tam 5 değil, 4-4.5 oynayan isimler Blatt'in tarzında önemli. Mevcut kadromuzu yeterli görüyorum.

Haberin Devamı

Diğer takımlardan en büyük eksiğimiz taraftar. Bizi yalnız bırakmadan, bizi desteklemelerini bekliyoruz. WV Arena son derece konforlu, NBA atmosferine sahip, rahat gelebildiği, modern bir ortam. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz. Biz kapımızı herkese açtık. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Efesli taraftarlarla beraber oturup maç izledik. Önemli olan Türk basketboluna hizmet edip maçın keyfini çıkarmak. Hem ligi, hem Avrupa'yı aynı salonda oynayacağımızı da belirteyim.

Her ciddi kurumun belirlediği, uyması gereken bir planı vardır. Vermemiz gereken hesaplar var. Kriterlere uymalıyız. Euroleague'in de finansal kuralları var. Bütçemiz geçen yılın altında bile diyebilirim. Doğru planlama ile gitmek istiyoruz. Kulüp ve organizasyon anlamında 3 yıldır beraberiz. Gittiğimiz yolda kararlı olmamız önemli. 2. Lig'den Euroleague'in favorilerinden biri haline geldik. Kısa zamanda çok yol katettik. Sadece bütçe ile bunu yaptığımız söyleyenlere gülüp geçiyorum. Bu vizyon gerektiren, doğru bakış ve tecrübe ile ilgili bir şey. Bütçemiz bir Fenerbahçe, CSKA, Real Madrid, Barcelona seviyesinde değil.

Haberin Devamı

Seneye Euroleague'de ne olacağı ile ilgili bir gelişme yok. Bu sene özel davetle katıldık. Şimdi FIBA ile olan sorunlar da var. Bizim yapmamız gereken göz zevki veren bir basketbol oynayıp başarılı olmak ve Euroleague'de play off'a ulaşabilmek.

Koçluk yapmayı düşünmüyorum. Yönetici olarak Euroleague şampiyonluğu yaşamak istiyorum.

Yazarlar