Almanya Bundesliga İflas bayrağı

İflas bayrağı

05.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bundesliga’nın 19. haftasında Borussia Dortmund resmen dibe vurdu. Sarı- siyahlı takım, Augsburg karşısında aldığı yenilgiyle ligin son sırasına demir attı.

İflas bayrağı

Almanya Bundesliga’nın 19. haftasında Borussia Dortmund, evinde Augsburg’a 1-0 kaybederek resmen iflas bayrağı çekti. 19 haftada sadece 4 galibiyet alabilen ve 16 puana sahip olan sarı-siyahlılar, son sıraya demir attı.

Bobadilla’nın kaydettiği gol ile 3 puana ulaşan konuk ekip, maç sonu ilginç bir durumu da ortaya çıkardı. Sezon başlarken bahisçiler tarafından küme düşmeye aday takımlar arasında gösterilen Augsburg ile şampiyonluk favorilerinden Dortmund’un son hali adeta şoke etti.

Halil Altıntop’un da formasını giydiği Augsburg, 33 puanla 4. sıraya yükselerek Şampiyonlar Ligi yarışında iddialı konuma gelirken, Jurgen Klopp’un öğrencileri, küme düşme adaylarında ilk sırada öne çıktı.

Mücadele sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayan Signal Iduna Park tribünleri oyunculara tepki gösterdi. Bunun üzerine harekete geçen kaleci ve takım kaptanı Weidenfeller, taraftarlarını sakinleştirdi ve bir özür konuşması gerçekleştirdi. Teknik Direktör Klopp da, “Mücadeleyi bırakmayacağız ve savaşacağız” ifadelerini kullandı.