Fransa Ligue 1 Igor Tudor için bomba iddia! Efsanesi olduğu kulübe dönebilir

Igor Tudor için bomba iddia! Efsanesi olduğu kulübe dönebilir

06.05.2023 - 14:10 | Son Güncellenme:

Bir dönem Süper Lig'de Karabükspor ve Galatasaray'ı da çalıştıran Hırvatk teknik direktör Igor Tudor, Marsilya ile unutulmaz bir sezon geçiriyor. İspanyol basını, Hırvat teknik adamın muhtemel yeni adreslerini okuyucularına aktardı.

Igor Tudor için bomba iddia Efsanesi olduğu kulübe dönebilir

Fransa'da Igor Tudor fırtınası sürüyor. PSG ve Marsilya'nın kıyasıya şampiyonluk yarışı devam ederken Igor Tudor, Marsilya ile fark yaratmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Süper Lig'de bir dönem Karabükspor ve Galatasaray'ı da çalıştıran Hırvat teknik adam, geçtiğimiz sezon Hellas Verona ile İtalya'da unutulmaz bir sezon geçirmiş bu sezon başında Marsilya'nın yeni teknik direktörü olmuştu.

Marsilya'daki kariyerine Payet ile aralarında geçen tartışma ile oldukça sallantıda başlayan Igor Tudor, Fransa'da son olarak 2010'da Didier Deschamps ile şampiyon olan Marsilya'yı yıllar sonra yeniden şampiyonluk yarışına dahil eden faktörlerin başında geldi.

Hırvat teknik adam bu sezon Marsilya'nın başında 43 resmi karşılaşmada yer alırken 23 galibiyet 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde ederek 1.98 puan ortalaması tutturdu.

İspanya'dan AS, Igor Tudor için 'PSG'nin başını ağrıtıyor' başlığını kullandı. Haberde Igor Tudor'un kariyer merdivenlerini birer birer tırmandığına ve Hellas Verona ile Marsilya'da yaşadığı unutulmaz deneyimlerle adından söz ettirdiğine yer verildi.

Haberin Devamı

Haberde Igor Tudor'un elit kategori teknik direktör olma yolunda ilerlediği aktarılırken Fransa'da bu sezona damga vuran üç teknik direktörden biri olduğuna vurgu yapıldı. AS'a göre Igor Tudor bu sezon Lens Teknik Didrektörü Franck Haise ve Reims Teknik Direktörü Will Still'den sonra en dikkat çeken teknik direktör.

Igor Tudor için bomba iddia Efsanesi olduğu kulübe dönebilir

AS: YENİ ROTASI TOTTENHAM VEYA JUVENTUS OLABİLİR

AS'ta yer alan haberde Igor Tudor'un yeni durağı İngiltere'den Tottenham veya efsanesi olduğu Juventus olabilir. Igor Tudor futbolculuğunda Juventus'ta 8 yıl forma giymiş ve bu süreçte İtalya Serie A'yı iki kez, İtalya Süper Kupası'nı da iki kez kazanma başarısı göstermişti.

Igor Tudor, Juventus'ta futbolcu olarak bir kez da İtalya Kupası'nı kazanmıştı.

Habere göre Antonio Conte ile yolalrını ayıran Tottenham ve Agnelli ile yol ayrımına gitmesi beklenen Juventus, Igor Tudor'u yeni teknik direktör olarak göreve getirebilir.

Igor Tudor için bomba iddia Efsanesi olduğu kulübe dönebilir

IGOR TUDOR'UN KARİYERİ

Futbolu 2008'de bırakan Igor Tudor, 2009 yılında Hajduk Split'te yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Tudor 2011'de Hajduk Split'in altyapı teknik direktörlüğünü 2012'de ise Hajduk Split U17 takımının teknik direktörü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

2012'de Hırvatistan Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olarak görev yapan Tudor, 2013'te Hajduk Split'in teknik direktörü oldu. 2015'te PAOK'un teknik direktörlüğüne getirilen Igor Tudor, 2016'da Karabükspor ile Türkiye macerasına başladı. Karabükspor'a oynattığı futbolla adından kısa sürede söz ettiren Hırvat teknik adam, Şubat 2017'de Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi.

Galatasaray'da yaklaşık 1 yıl görev yapan Igor Tudor, 2017-2018 sezonunda fırtına gibi başlangıç yapan sarı-kırmızılılarda büyük maçlarda gösterdiği başarısız performansla eleştirilerin hedefindeki isim haline gelmişti. Galatasaray, Tudor'un görevine son verip yerine Fartih Terim'i göreve getirmişti.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra 2018'de Udinese, Igor Tudor'a şans verdi. Burada da yeterli görülmeyen Tudor, teknik direktörlüğüe ilk adımını atıtğı Hajduk Split'e geri döndü.

Hajduk Split'in ardından Hellas Verona, Tudor'a kapılarını açtı ve Tudor'un kariyeri yukarı yönlü evrilmeye başladı. Hellas Verona ile İtalya Serie A'yı 9. sırada bitiren ve futbol otoritelerinden oynattığı futbolla tam not alan Hırvat teknik adam 2022-2023 sezonunun başında Marsilya'nın başına geçti.

Haberin Devamı

Igor Tudor için bomba iddia Efsanesi olduğu kulübe dönebilir

Yazarlar