Futbol Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, son durumu nasıl? Casillas kalp krizi geçirdi

Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, son durumu nasıl? Casillas kalp krizi geçirdi

01.05.2019 - 18:53 | Son Güncellenme:

İspanya Milli Futbol Takımı ve Real Madrid'in efsane kalecisi Iker Casillas'tan kötü bir haber geldi. 38 yaşındaki dünyaca ünlü oyuncunun kalp krizi geçirdiği açıklandı. Peki Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, son durumu nasıl?

Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, son durumu nasıl Casillas kalp krizi geçirdi

Iker Casillas kalp krizi geçirdi. Portekiz'in Porto takımında forma giyen dünyaca ünlü kaleci Iker Casillas ile ilgili son durumu bir araya getirdik. İşte Casillas'ın son durumu...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Porto'da forma giyen İspanyol kaleci Iker Casillas, kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

37 yaşındaki kalecinin kalp krizi geçirdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Porto'dan rahatlatan açıklama

Porto kulübünden yapılan açıklamada Casillas'ın durumuyla ilgili, 'CUP Porto Hastanesi'nde tedavi altına alınan Casillas'ın kalbinde yaşadığı problem çözüldü. Kendisinin durumu iyi ve istikrarlı.' denildi.

Tecrübeli kalecinin antrenmanda kalbine yeterince kan gitmediği için kriz geçirdiği açıklandı.

Antrenmanda rahatsızlık hissettikten sonra hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Casillas, sezonun geri kalanında forma giyemeyecek.

IKER CASILLAS KİMDİR?

Casillas 20 Mayıs 1981'de Madrid, Móstoles'de dünyaya geldi. Babası José Luis Casillas, Millî Eğitim Bakanlığı'nda bir memurdu. Annesi María del Carmen Fernández González ise kuafördü. Casillas'ın kendisinden yedi yaş küçük Unai adlı bir kardeşi var ve CD Móstoles'de oynamaktadır.

Casillas kariyerine 1990-91 sezonunda amatör olarak Real Madrid'in altyapısında başladı. 1997-1998 sezonunda 27 Kasım 1997'de 16 yaşındayken bir Şampiyonlar Ligi maçı olan Rosenborg maçında A takım kadrosuna girdi. Fakat takımda Alman Bodo Illgner 1. kaleci, Santiago Cañizares ise 2. kaleciydi. Casillas da 3. kaleci olarak zaman zaman takımda kendine yer buluyordu. Real Madrid o sene Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

2 sezon sonra 1999-2000 sezonunda Real Madrid bir kez daha Şampiyonlar Ligi finalindeydi ve rakip bir başka İspanyol kulübü Valencia idi. Geçen finalde takımın birinci kalecisi olan Illgner yedekte, 2. kaleci Cañizares ise, Valencia'nın kalesindeydi. Casillas ise Real Madrid'in kalesindeydi. Böylece UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen en genç kaleci oldu ve Real Madrid bu maçı 3-0 kazandı.

Yine 2 sezon sonra 2001-2002 sezonunda Real Madrid'e Figo, Zidane gibi oyuncular katılmış ve takım çok rahat Şampiyonlar Ligi finaline çıkmıştı. Rakip Alman Bayer 04 Leverkusen idi. Fakat Casillas kaleyi César Sánchez'e kaptırmıştı. Cesar 68. dakikada sakatlanınca kaleye 20 yaşındaki Casillas geçti. Casillas o maçta mükemmel kurtarışlar yaptı ve Şampiyonlar Ligi'nin kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. Casillas Bayer 04 Leverkusen ile yaptıkları Şampiyonlar Ligi maçında ilk 11'deydi. Casillas'ın katkısıyla da Real Madrid maçı 2-1 kazandı ve Casillas o maçtan itibaren 1 numaralı formasını korudu.

2007-08 sezonu Casillas için çok verimli oldu. O sezon Real Madrid'in La Liga şampiyonu olmasına katkısı oldu. 36 maçta sadece 32 gol yiyerek Ricardo Zamora Ödülü'nü aldı. 14 Şubat 2008 tarihinde Casillas 2017'ye kadar süren bir sözleşme imzaladı. Gösterdiği performansla ikinci kez UEFA Yılın Takımı'na seçildi.

Şubat 2009'da Casillas 454 maçta oynayarak Paco Buyo'nun rekorunu egale etti. 28 yaşında Real Madrid'in en çok maçta forma giyen kalecisi oldu. 2009 yaz transfer döneminde bazı İspanyol basınında çıkan haberlerde Manchester City'nin 129 milyon poundluk rekor bir transfer teklifi yaptığı söyleniyordu. Ancak kulüp böyle bir teklifin yapılmadığı söylerek iddiaları yalanladı.Robson, James (3 Aralık 2008). "City deny Casillas bid". Manchester Evening News. Erişim tarihi: 20 Ekim 2010. Daha önce de diğer Premier League takımları da Casillas için görüşmeler yapmıştı[8] ama Casillas'ın çocukluk kulübünü bırakmaya niyetli olmadığı belirtilmişti.

2009-10 sezonunda 4 Ekim'de yapılan Sevilla maçındaki performansından sonra İngiliz millî kaleci Gordon Banks, İspanyol kaleci için "Casillas'ın refleksleri inanılmaz. Eğer böyle oynamaya devam ederse futbol tarihinin en iyi kalecilerden biri olacaktır." yorumunu yaptı.[9] Europa Press Casillas'ın 2010 yılı boyunca en popüler 2. sporcu olduğunu belirtti.

2011-12 sezonunda Casillas IFFHS Dünyanın En İyi Kalecisi ödülünü dördüncü kez alan tek kaleci oldu.

Casillas Real Madrid ile 600. maçına 22 Ocak 2012 tarihinde 4-1 yendikleri Athletic Bilbao maçında çıktı.

2 Mayıs 2012 tarihinde Casillas 3-0 yendikleri Bilbao maçıyla Real Madrid kaptanı olarak beşinci kez La Liga şampiyonluğu gördü. Ağustos'ta 3 lig şampiyonluğu, Copa del Rey ve Süper Kupa kazanan İspanyol kaptan oldu. Takım'da 16 yıl geçirmiştir.

11 Temmuz 2015 tarihinde Portekiz takımı olan Porto ile 2 yıllık sözleşme imzalamış ve uzun yıllar süren Real Madrid macerasını noktalamıştır