Beşiktaş İki doğru, bir yanlış

İki doğru, bir yanlış

30.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi Fırat Aydınus, çok kritik üç karara imza attı.

İki doğru, bir yanlış

Süper Lig’de sezonun son derbisini yöneten deneyimli hakem, 4. dakikada Medel’e koluyla sert bir darbe indiren Belhanda’ya sarı kart çıkardı. Fırat Aydınus, Gomis’i arkadan çeken Dusko Tosic’e çıkardığı kırmızı kart ve verdiği penaltıda ise haklıydı.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan sezonun son derbisi müthiş bir heyecana sahne olurken, hakem Fırat Aydınus da kritik kararlara imzasını attı. Sezonun en formda ve başarılı hakemleri arasında gösterilen Aydınus bıçak sırtı kararlarıyla özellikle konuk Beşiktaş cephesinin tepkisini çekti.

Derbinin henüz 4. dakikasında Belhanda kendisine markaja gelen Medel’in yüzüne sol koluyla çok sert bir darbe indirdi. Siyah-beyazlılar bu pozisyonda Galatasaraylı oyuncuya kırmızı kart çıkmasını beklerken, Fırat Aydınus, Belhanda’ya sarı kart çıkarmakla yetindi.

Deneyimli hakem maçın 65. dakikasında üst üste verdiği kararlarda ise isabet sağladı.

Dusko Tosic, kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Gomis’i arkadan iki koluyla çekerken, Fırat Aydınus pozisyonu önce avantaja bıraktı. Rodrigues’in vuruşunda Fabri gole izin vermeyince, Aydınus önce penaltı noktasını gösterdi, ardından da Tosic’i doğrudan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi.

Haberin Devamı

Donk’u atladı

Bu arada Fırat Aydınus, Donk ile Talisca arasındaki gerilimde ise kartını kullanmadı. Tecrübeli hakemin topsuz alandaki pozisyona uzak kalması nedeniyle iki futbolcu da kart görmekten kurtuldu.

Belhanda cezalı

4. dakikada sarı kart gören Belhanda cezalı duruma düştü. Rakibiyle girdiği mücadelede Medel’in suratına darbede bulunan sarı-kırmızılı futbolcu, hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Belhanda, bu hafta Teleset Mobilya Akhisar karşısında görev yapamayacak.

İki doğru, bir yanlış