Skorer "İki takım neden olmasın"

"İki takım neden olmasın"

10.09.2008 - 08:12 | Son Güncellenme:

Fatih Terim basın toplantısında 'hem milli takım hem bir kulüp takımı çalıştırabilirim' dedi

İki takım neden olmasın


2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında yarın İstanbul'da Belçika ile karşılaşacağımız maç öncesinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim Swiss Otel'de basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim basında çıkan iki takımı çalıştırabileceği şeklindeki haberlere neden olmasın derken, ama bu kararı tek başına veremeyeceğini de sözlerine ekledi.
Fatih Terim, Belçika maçı ile ilgili şunları söyledi:

"2010 Dünya Kupası elemelerinde uzun zaman sonra evimizde bir maç oynayacağız. Çok zorlu bir 90 dakika bizleri bekliyor. Rakibimiz Belçika son olarak Olimpiyatlar'da 4. olmuş bir ülke, genç ve dinamik bir takım. 80'li yıllarda Dünya futbolunda sahip oldukları itibarı tekrar geri kazanmak istiyorlar gibi bir görünüm içerisindeler. Yetenekli bir genç kuşakla finallere katılıyor ve bu finallerde başarılı olacaklarına inanıyorlar. Bu nedenle baştan sona çekişmeli geçmeye aday bir 90 dakika bizi bekliyor. Daha önce bizleri başarıya taşıyacak iki tane C'nin Türk Milli takımı'nda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu C'ler cesarat ve coşku. Bunun yanında sabra da ihtiyacımız var, rakibin direncini kırmak için sahada her şeyi deneyeceğiz. Ancak oyunu sabırla kontrol etmeyi düşünüyoruz, sabırla paniği birbirine karıştırmamalıyız. Taraftarlarımızın, futbolcularımızı 90 dakika boyunca desteklemesi bizim için çok önemli."

"BENİ EN ÇOK ÜZEN YAN TOPLAR"

Terim, Belçika defansının çok hata yaptığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "Maçı izleyen arkadaşlarım, Belçika'nın Estonya karşısında maçın hakimi olduğunu ve daha da farklı kazanabileceğini söyledi. Olimpiyat 4.'sü olan takımın ciddi bir defansı olduğunu düşünüyorum. Ermenistan teknik direktörü Poulsen ikinci yarıda takımı geriye çekti dediler ama hocalar takımları geriye çekmezler, karşı takımlar geriye çekerler. Biz kendi oyun planlarımızı sahaya iyi koyarsak, çok iyi takımların da hata yapacağını düşünüyorum. Bizi en çok üzen, yan toplara neden mani olamıyoruz düşüncesi vardı, bunları EURO 2008'de önledik ve yan toptan gol yemedik. Her maç aynı hatayı defanslardan beklemek çok doğru olmaz."

"AURELİO'NUN OYNAMA ŞANSI AZ"

Fatih Terim, sakatlıklar takımı motive ediyor mu? Sorusuna şu yanıtı verdi: "Sakatlarımız var, Marco, Hakan Balta ve Mevlüt sakatlıkları olan oyuncularımız. Ciddiyet sırasına göre bakarsak Marco'nun oynama ihtimali yüzde on. Hakan Balta'yı akşam idmanında son olarak deneyeceğiz, Mevlüt'ün de arka adalesindeki tatsızlığa son olarak bakacağız. Takımımız sakatlıklar yaşadığı zaman daha iyi motive oluyor lafına gelirsek. Bir motivasyon lafı tutturduk gidiyoruz, olayın sırrı fiziksel, psikolojik hazırlanmak ya da sahada taktikten taktiğe geçekten değil, olayın sırrı takım arkadaşlığı değil, olayın sırrı antrenmandaki ve maçtaki özveriler değil, olayın sırrı Avrupa standartlarında bir takım değil, olayın sırrı motivasyon.

Ben de sizi şu Fransızca kelimeyi hep birlikte açalım. Olayı bu kadar basite indirgerseniz haksızlık etmiş olursunuz. Olmayın birşeyi motive edemezsiniz. Herkesi yeneriz, kim olsa farketmez olayı eskidendi, şimdi gerçeklerle uğraşıyoruz. Bu kadar söylediğim özellikler bir araya geldikten sonra kalbiyle, aklıyla, eğer bunları birleştirebilirseniz bu güzel motivasyon olur. Eğer iyi oynamazsanız, başarı gelmez. Olayın ciddi boyutu az önce saydıklarımın bir araya gelmesidir. Bir antrenör oyuncularının sakat olmasını ister mi. Tam tersi sakatlıkların neden sık olduğunu araştıracak bir inceleme yapmalıyız. Sakatlıklar takımı motive etmez tam tersi, şu anda bu kararları duymuş bir antrenör olarak suratımıza üzüntümüz böyle yansıyor. Marco bizim için çok önemli bir oyuncu, Hakan Balta'nın sakatlığı bizim için çok kritik. Ülkemizde çok fazla sol bek yok."