Basketbol İlk finalist Fenerbahçe Ülker!

İlk finalist Fenerbahçe Ülker!

08.02.2013 - 19:01 | Son Güncellenme:

Spor Toto Türkiye Kupası Yarı Finali'nde Fenerbahçe Ülker Beşiktaş'ı mağlup ederek adını finale yazdırdı. Sarı lacivertli ekip finalde pazar günü Galatasaray ile karşılaşacak.

İlk finalist Fenerbahçe Ülker

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe Ülker ezeli rakibi Beşiktaş’ı 66-75 mağlup ederek kupada finale kalmayı başardı.

Derbi mücadelesini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da izledi. Öte yandan maçın yıldızı Fenerbahçe Ülker’den David Andersen seçildi. Oyuncuya ödülünü Eskişehir Basketbol İl Temsilcisi Murat Özgül verdi.

Maça etkili başlayan Kara Kartal ilk dakikalarda sert savunmasıyla rakibine fazla sayı şansı tanımadı ve skoru 7-3 yaptı. Sarı Lacivertliler ise rakibine hemen cevap vererek skoru eşitledi (7-7). Başa baş giden karşılaşmada Beşiktaş Cevher Özer’in 3 sayısı ile skorda 14-11 üstünlük yakaladı. Maçta ilk periyot Beşiktaş’ın 16-14 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci devre sert bir mücadeleye sahne olurken Fenerbahçe Ülker maçta ilk defa Andersen’in sayısıyla 18-21 öne geçti. Skor üstünlüğünü elinde tutmaya devam eden Sarı Lacivertliler karşısında Siyah Beyazlı takım Markota ile farkı 2 sayıya çekti (24-26). Rakibini durduran Fenerbahçe Ülker farkı çift hanelere çıkartırken devreyi 25-39 önde kapadı.

Siyah beyazlılar ikinci devreye biraz daha etkili başlasa da Fenerbahçe Ülker ilk dört dakikalık dilimi 33-43 üstün geçti. Periyodun son bölümlerine doğru Beşiktaş pota altından bulduğu sayılarla farkı eritse de Sarı Lacivertliler final periyoduna 45-52 üstün girdi. Final periyoduna iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken 33. dakika Fenerbahçe Ülker’in 50-61 üstünlüğü ile geçildi. Son periyotta başarılı savunmasını sürdüren Sarı Lacivertli ekip son dört dakikaya 55-66 önde girdi. üstünlüğünü maçın sonuna kadar koruyan Fenerbahçe Ülker maçtan da 75-66 galibiyetle ayrılarak finale yükseldi.

Haberin Devamı

Beşiktaş: 66 - Fenerbahçe Ülker: 75

Salon: Anadolu Üniversitesi
Hakemler: Murat Biricik, Erşan Kartal, Fatih Arslanoğlu
Beşiktaş: Ewing 10, Tutku 3, Vidmar 13, Serhat 13, Markota 2, Cristopher 3, Cemal 2, Cevher 9, Curtis 11
Fenerbahçe Ülker: Mekkelab 12, Ömer 2, Barış 9, Sato 8, Andersen 15, Kaya 6, Oğuz 8, Batiste 6, Bogdanovic 9
1. Periyot: 16-14
Devre: 25-39
3. Periyot: 45-52

-Beşiktaş cephesi-

Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe Ülker’e 75-66 yenildikleri maça ilişkin, ”Üçüncü periyodun sonunda yaptığımız hata maçı kaybetmemize neden oldu” dedi.

Kunter, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, takımının bütün maçları kazanmak için sahaya çıktığını belirterek, Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında bazı oyuncularını dinlendirmek için kadroda değişikliğe gittiğini ifade etti.

İlk üç periyotta maçın başa baş geçtiği yorumunda bulunan Kurter, ”İkinci periyotta kötüydük. Oyuncalarımızın bazıları düşük performans gösterdi. Belki tercihlerde hatalar yapmış olabiliriz. Takımımız maçı bırakmadı. Üçüncü periyodun sonunda yaptığımız hata maçı kaybetmemize neden oldu” diye konuştu.

-Fenerbahçe Ülker cephesi-

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker Yardımcı Antrenörü Luca Dalmonta ise Beşiktaş’ın sahada kurmak istediği bütün planlara iyi cevap verdiklerini söyledi.

Takımındaki oyuncuların yapması gereken işi çok iyi şekilde yaptığına dikkati çeken Dalmonta, sarı-lacivertli basketbolcuları performanslarından dolayı kutladı.

Dalmonta, şunları kaydetti.

”İkinci periyodun başındaki kırılma anından sonra Beşiktaş maçı tekrar ele almaya çalıştı. Bu bize çok fazla fark yaratmadı. Her şeye rağmen maçı kazandığımız için mutluyuz. Beşiktaş’ın sahada kurmak istediği bütün planlara iyi cevap verdik. Oyuncularım maçı kazanmaya hazırdı. Final maçındaki rakibimizi bekliyoruz. Kupanın final maçında elimizden geleni yapacağız.”

Dev final
Spor Toto Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park finalde eşleşti. İki dev ekip yarın saat 15.00’de Eskişehir Adadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak final karşılaşmasında karşı karşıya gelecek.

Yazarlar