Beşiktaş "İlk maçtan zor olacak"

"İlk maçtan zor olacak"

01.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fransa'da yendikleri Monaco'nun rövanşta daha iyi futbol oynayabilecek güçte bir takım olduğuna dikkat çekti.

İlk maçtan zor olacak

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın hocası, golcü Falcao’nun yokluğunda önemli oyuncuların şans bulacağını söyledi, “İlk maça göre daha zor bir karşılaşma olacak. Dinamik bir rakip bekliyorum. Kazanmak istiyoruz ancak en kötü ihtimalle bir puan almalıyız. Bizim bütün zorlukları aşacak gücümüz var. Umarım düşündüğümüz gibi bir futbol oynayıp, kazanırız” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Monaco karşısındaki hedeflerinin en az bir puan olduğunu söyledi.

Monaco’nun kuralar çekildiği zaman grubun favorisi gösterildiğini hatırlatan Güneş, “Oradaki maça göre zor bir maç olacak. Grupta en iyi oyuncuları olan takımla oynayacağız. Falcao ve Sidibe olmasa da Jovetic ve Keita gibi isimler var. Dolayısıyla eksik olarak görmüyorum. Dinamik bir rakip bekliyorum. Ama bizim tüm zorlukları aşacak bir gücümüz var. Kazanmamız halinde büyük bir avantaj olacaktır ama en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılabiliriz ve o nedenle de sabırlı olmalıyız. Umarım düşündüğümüz gibi oynayıp maçı kazanırız” dedi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı hoca sözlerine şöyle devam etti:

“İlk maça bakarak sahaya çıkmayacağız. Öncelikle kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Biliyoruz ki kazanırsak gruptan çıkacağız. Puan rahatlığı içerisinde sahaya çıkmamalıyız. Dikkatli olmalıyız. Taraftar için de sabır önemli. Kendi sahamızdaki maçta taraftar açısından sessizlik olmayacak. Güzel ve keyifli bir futbol olsun istiyoruz. Beşiktaş olarak Türkiye’yi temsil eden takımlardan biriyiz, diğerlerine de başarılar dilerim. Maçı kazanmak ve ülke puanına da katkı yapmak istiyoruz. Gruptaki ilk üç maç kendimizi test etmek açısından önemliydi, bir sorun yaşamadık. Aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Ligde yenildiğimiz maçları ciddiye almadık diye bir durum söz konusu değil. Bizde değişen bir şey yok.”

‘Caner kadroda yok’

Şenol Güneş, Başakşehir karşılaşmasından sonra, hakem Mete Kalkavan’a yönelik eylemleri nedeniyle PFDK’nın 6 maç ceza verdiği Caner Erkin’i kadroya almadığını açıkladı. Siyah-beyazlı hoca, “Kadromuz aşağı, yukarı belli. Caner, Mustafa ve Orkan kadroda olmayacak” dedi. Caner’in kadro dışı bırakılıp, bırakılmadığı yönündeki soruya ise Güneş, “İdari bir karar değil. Kararları ben veriyorum. Kadro dışı bırakılmadı, sadece bu maçta olmayacak” yanıtını verdi. Bu arada sakatlığı bulunmayan Caner Erkin dün akşam yapılan antrenmanda da yer almadı.

Haberin Devamı

‘Herkes gurur duymalı’

Tolgay Arslan, Fransız rakipleri Monaco’yu bir kez daha yenerek gruptan çıkmak istediklerini söyledi. Şampiyonlar Ligi’ne çok güzel bir başlangıç yaptıklarının altını çizen başarılı futbolcu, “İnşallah maçı kazanıp ikinci turu garantileriz. Sadece Beşiktaş’ı değil, tüm ülkeyi temsil ediyoruz. Bu başarıyla bütün Türkiye’nin gurur duyması ve herkesin bu takımı desteklemesi lazım. Yine kendi futbolumuzu oynamaya çalışacağız. Maçın bilet fiyatları da 100 liradan başlıyor. Harçlığını biriktirip, stada gelen insanları sevindirmeye mecburuz” dedi.