Almanya Bundesliga İlkay Gündoğan Türkiye'yi Almanlara tanıtacak!

İlkay Gündoğan Türkiye'yi Almanlara tanıtacak!

05.06.2013 - 12:15 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund’un Türk yıldızı İlkay Gündoğan, Almanlar'a Türkiye’yi tanıtacak. Yıldız futbolcu bir grup Alman basın mensubuyla beş gün boyunca İstanbul ve İzmir’in tarihi yerlerini gezip tanıtım yapacak.

İlkay Gündoğan Türkiyeyi Almanlara tanıtacak

Türkiye’nin turizm elçiliğini de üstlenen İlkay, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunuyor olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu sezonki üstün performansıyla Avrupa’nın devlerini peşinden koşturan Borussia Dortmund’un Türk yıldızı İlkay Gündoğan, Türkiye’nin tanıtımına verdiği katkılarına bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz Mart ayında Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı İTB’de Türkiye’yi tanıtan yıldız futbolcu, şimdi de bir grup Alman basın mensubuyla Türkiye’de beş gününü geçirecek.

İlkay, 5 - 10 Haziran tarihleri arasında İstanbul ve İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini Alman arkadaşı Abdennour Chakroun’la birlikte gezecek. Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği’nin düzenlediği gezide, Avrupa’nın en önemli ligleri arasında yer alan Bundesliga taraftarlarına Türkiye’ye ilgisinin çekilmesi amaçlanıyor. Gezi boyunca Alman Birinci Kanalı ZDF, Almanya’nın en çok izlenen kanalı RTL ve tirajı en yüksek spor dergisi Kicker’den oluşan çekim ekibi İlkay’a eşlik edecek.

Haberin Devamı

Bugün başlayacak ve beş gün sürecek gezi sürecinde İlkay, kendisini Türkiye’nin fahri turizm elçisi olarak atadığı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’le de bir araya gelmesi bekleniyor. İlk olarak İstanbul’a gidecek olan Alman milli futbolcu, burada Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii Müzesi gibi tarihi mekânları gezecek. Cumartesi günü İzmir’e geçecek olan İlkay, burada da Efes Antik Kenti, Şirince Köyü, tarihi Kemer Altı Çarşı’nı ziyaret edecek.

Konuyla alakalı Cihan’a açıklama yapan İlkay Gündoğan, daha önce de ITB Fuarı’nda Türkiye’nin tanıtımında yer aldığını bu teklif geldiğinde seve seve kabul ettiğini söyledi. Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunuyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten İlkay, “Alman arkadaşım ve Alman basın mensuplarıyla Türkiye’de beş gün geçireceğiz. Amacım Türkiye’nin güzelliklerini Alman taraftarlarına göstermek. Bana böyle bir misyon yüklendiği için kendimi şanslı hissediyorum.” dedi.