Almanya Bundesliga İlkay Real Madrid'e gidiyor!

İlkay Real Madrid'e gidiyor!

20.11.2013 - 17:08 | Son Güncellenme:

Real Madrid, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini henüz uzatmayan Xabi Alonso'nun yerine Türk asıllı Alman Milli futbolcuyu kadrosuna katmayı planlıyor.

İlkay Real Madride gidiyor

32 yaşındaki Xabi Alonso ile yolları ayırma hazırlığı yapan Real Madrid'in, son 2 sezonda Borussia Dortmund'daki performansıyla göz kamaştıran İlkay Gündoğan için harekete geçtiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Sakatlıktan dolayı uzun süredir sahalardan uzak olan Xabi Alonso'nun artık gözden düştüğü ve Juventus ile Chelsea'nin radarında olan tecrübeli ortasaha futbolcusunun sezon sonunda İspanya'ya veda edeceği belirtildi.

25 Milyon Euro bonservis bedeli olan ve Dortmund'dan yıllık 1.4 Milyon Euro ücret alan 22 yaşındaki İlkay'ın ise, Ocak ayındaki ara transfer döneminde bile Real Madrid renklerine bağlanabileceği konuşuluyor.

İspanyol gazeteleri, 2011'de Real Madrid'te 1 sezon kaldıktan sonra Liverpool'a kiralanan ve oradan Borussia Dortmund'a dönen Nuri Şahin'in transferinden dolayı Alman takımının, Real Madrid'e 7 Milyon Euro ödeyeceğini belirterek, Gündoğan'ın transferinde bu konunun da kullanılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Bel kemiğindeki problem nedeniyle sezon başından beri forma giyemeyen İlkay, 2011 yazında Nuri Şahin'in Real Madrid'e gidişinin ardından 4 Milyon Euro karşılığında Nürnberg'den Borussia Dortmund renklerine bağlanmıştı.

İlkay, Alman ekipte 83 resmi maça çıkarken, 9 gol atıp 8 de asist yaptı. Gelsenkirchen doğumlu olan ve Schalke ile Bochum kulüplerinin alt yapısında yetişen İlkay, Almanya'nın tüm alt yaş Milli takımlarında forma giyerken, A Milli takım formasını ise 8 defa terletti.

(goal.com)