Futbol İnanılmaz Türkler!

İnanılmaz Türkler!

16.06.2008 - 11:37 | Son Güncellenme:

Dünya basını ve UEFA’nın resmi sitesi, Türkiye’nin, Çekler önünde savaşçı ruhla inanılmaz bir zafer kazandığını yazdı, “Üç dakikada iki gol atan Türkler rakibini şoke etti” yorumunu yaptı

İnanılmaz Türkler

Türkiye’nin, Çekler önünde elde ettiği, uzun yıllar unutulmayacak zafer dünya medyasında büyük yankı buldu.
UEFA.com sitesi, “Türkler savaştı ve Çekler’i yere serdi” başlığını attı. İsviçre maçının kahramanı Arda’nın golüyle Türkiye’nin bir anda umutlandığını belirten UEFA.com, “Çılgın bir hâl alan maçın sonlarında Cech’in de hatasından yararlanan Nihat, attığı iki süper golle Türkiye’ye müthiş bir finiş yaşattı” ifadelerine yer verdi. CNN’in internet sitesi, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası tarihinin en unutulmaz geri dönüşlerinden birini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Türkler, hayran bırakan sansasyonel bir finalle çeyrek finali kaptı” ifadelerini kullandı.   
Fransız ajansı AFP, Türkiye’nin “savaşcı ruhu” sayesinde büyük bir zafer kazandığını belirterek, “Türkler 62. dakikada Plasil’in attığı golle ölmüş ve hatta gömülmüştü. Ancak son 15 dakikada gelen üç gol Türkler’i cennet katına yükseltirken, büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Çekler başlarını ellerinin arasına almıştı” yorumunu yaptı.
İngiliz ajansı Reuters ise “Türkiye heyecan dolu maçı, son üç dakikada gelen iki olağanüstü golle kazandı. Cech’in büyük hatasından gelen Nihat’ın golü Çekler’in dramatik sonunu hazırlarken, yine Nihat galibiyeti getiren isim oldu” diye yazdı.
Amerikan AP ajansı, Türkiye’nin son üç dakikada Nihat ile bulduğu iki golle “inanılmaz” bir galibiyete ulaştığını duyurdu. BBC ise internet sitesinde, “Türkiye, Çekler’i şoke etti. Çek Cumhuriyeti, iki geç golle açılan Türkiye duvarına çarptı. Dünyanın en iyi kalecilerinden Cech’in ikinci goldeki hatası, dönüm noktası oldu” yorumunu yaptı.