Beşiktaş İNCE AYAR!

İNCE AYAR!

11.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Messi bile şu anda Beşiktaş’ta oynasaydı Olcay’la çekişirdi. Kimin formayı kapacağını hep beraber görürdük. Muhammed o kadar çok yazılıp çizildi ki, duyan uzay futbolcusu sanacak. Çocukları havaya sokmamak lazım. Şu an her şey, belki de benim iki dudağımın arasında... Batuhan gitsin dersem her şey biter, geleceği gider.

İNCE AYAR

SERDAR SARIDAĞ

Hafta başında yapılan antrenmanları basın mensuplarına açan ve burada sohbet toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, yine esprileriyle dikkat çekti.
Birçok konuda görüşünü dile getiren Aybaba, 2012 yılı içinde 86 gol atarak rekor kıran Messi ile ilgili esprili bir yaklaşımda bulundu. Samet hoca, Olcay Şahan’ın performansıyla ilgili değerlendirme yaparken, “Olcay’ın pozisyonlara girebilmesi çok önemli. Gol kaçırabilir. Zaten onların hepsini atabilse bizde değil Real Madrid’te oynardı. Messi karşısında tabii ki Olcay derim. Çünkü Olcay bu takımda oynuyor. Messi bile şu anda Beşiktaş’ta oynasaydı, Olcay’la çekişirdi. Kimin formayı kapacağını hep beraber görürdük” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Biraz tembel!’
Beşiktaş’taki genç futbolcuların abartılmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen deneyimli hoca, “Muhammed o kadar çok yazılıp çizildi ki, duyan uzay futbolcusu sanacak. Bu çocukları hemen havaya sokmamak lazım. Oğuzhan daha 4-5 maç oynadı. Onunla karşılaştırılan futbolcular yıllardır futbol oynuyorlar. Onun daha çok çalışması lazım. Biraz tembel... Kendisine Fernandes’i örnek almalı. Son maçta topun şiddetini ayarlayamadığı için Almeida’ya bazı pasları veremedi” yorumunu yaptı.
Eskişehirspor maçıyla ilgilinde konuşan Aybaba, “Eskişehir maçı futbolda bize her şeyin olabileceğini gösterdi. 88. dakikada Batuhan’ı oyuna almam eleştiriliyor ama o dakikadan sonra sizden birini de oyuna alsam bir şey fark etmezdi. O dakikada yenilecek gol değildi. Zaten benim futbol anlayışımda forvet çıkar, savunmacı girer diye bir şey yok. Batuhan’ı da uzun bir top gelir, kafa vurur diye oyuna aldım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Volkan asi değildi’
Transfer konusunda henüz netleşen bir durum olmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam, “İlgilendiğimiz oyuncuların hepsinin oynadığı kulüpler var ve onlarla da anlaşmamız gerekir. Gökhan Süzen’i dün (önceki gün) de izledim. İyi oyuncu ama dediğim gibi önce kulübüyle anlaşmak gerek. Aynı şey Volkan için de geçerli. Volkan için şımarık ve asi diyorlar. Benim zamanımda, Bursa’da A takıma çıkmıştı ve hiç öyle değildi. Eğer bir sol bek alırsak sol açık almayız. Uğur’u o bölgede kullanabiliriz. Forvet tercihini de yabancıdan yana kullanırız. Mesela Adanaspor’daki Mbilla’yı beğeniyorum ama olmaz. Sol bek için yerli diyoruz ama yerli bek yetişmiyor” dedi.

Sahip çıkılmalı
Batuhan’a sahip çıkılması gerektiğini de savunan tecrübeli teknik adam, “Şu an her şey belki de benim iki dudağımın arasında... Gitsin dersem her şey biter. Henüz 21 yaşında ve geleceği gider” ifadesini kullandı.

Yazarlar