İngiltere Premier Lig İngiltere'de büyük şok! Chelsea ve Manchester City küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya

İngiltere'de büyük şok! Chelsea ve Manchester City küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya

18.11.2023 - 13:32 | Son Güncellenme:

İngiltere Futbol Federasyonu'nun Everton'a verdiği 10 puan silme cezasının ardından gözler Manchester City ve Chelsea'ye çevrildi. The Times'da yer alan habere göre iki dev küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

İngilterede büyük şok Chelsea ve Manchester City küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya

İngiliz futbolunda büyük kriz! İngiltere Futbol Federasyonu'nun finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Everton'un 10 puanını silmesinin ardından gözler 115 ayrı davdan suçlanan Manchester City ile Roman Abramovich ve Todd Boehly'nin sahipliği dönemindeki transfer harcalamaları sebebiyle Chelsea'ye çevrildi.

Haberin Devamı

The Times'da yer alan habere göre Manchester City ve Chelsea için küme düşme ihtimali artık çok gerçekçi görünüyor. Martyn Ziegler imzalı habere göre Everton'a verilen ceza Premier Lig kurallarının tek bir ihlali nedeniyle verilirken, City 115 ihlal iddiasıyla suçlanıyor. Everton'a 10 puan silme cezası veren İngiltere Futbol Federasyonu'nun City'ye vereceği cezanın iki seneyi bulabileceği aktarıldı.

İngilterede büyük şok Chelsea ve Manchester City küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya

Habere göre Chelsea de soruşturma altında ancak yeni sahiplerinin, önceki sahiplik sırasında Premier Lig kurallarını ihlal edecek önemli ödemeleri kendi kendilerine bildirdikleri göz önüne alındığında suçlamalar kaçınılmaz görünüyor.

İki kulübün de karşı karşıya kaldığı suçlamaların ardından küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecekleri vurgulandı.

Haberin Devamı

HUKUKÇULAR DA UYARDI!

The Sun'da yer alan habere göre hukuk uzmanları, Ocak ayında 115 FFP suçlamasıyla karşı karşıya kalan Pep Guardiola'nın City'si ve Roman Abramovich dönemindeki transferler nedeniyle soruşturma altında olan Chelsea'nin en üst ligden atılabileceği uyarısında bulundu.

Manchester City'nin bir dönem mali danışmanlığını yapan üst düzey spor avukatı Stefan Borson, kulüplerin suçlu bulunması halinde herhangi bir cezanın küme düşmeye yol açabileceğini iddia etti.

İngilterede büyük şok Chelsea ve Manchester City küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya

Stefan Borson, "Everton'a verilen on puanlık ceza basit bir Finansal Fair Play ihlali için çok ağır. Bu durum City'ye ve şimdi de Chelsea'ye uygulanacak yaptırımların küme düşmeye neden olabileceği ihtimalini güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Borson ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Kesin olan bir şey var ki, bu sportif yaptırımın boyutu göz önüne alındığında, Chelsea'nin kar ve sürdürülebilirliği ihlal edebileceği ve sadece iş yapmanın bir maliyeti olarak para cezasını kabul edebileceği yönündeki hesabı acilen gözden geçirmeli.

Avukat Simon Leaf ise şunları söyledi: Bu, lig tarihinde bir dönüm noktasıdır. Özellikle Chelsea ve Manchester City'nin yönetim kurullarında şok etkisi yaratacak. remier Lig tarihinde ilk kez FFP kurallarının ihlali nedeniyle puan silme cezası uyguluyor.

Haberin Devamı

İngilterede büyük şok Chelsea ve Manchester City küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya


Yazarlar