Futbol İnönü şantiyesi!

İnönü şantiyesi!

22.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

BJK İnönü Stadı’nın yenilenmesi konusunda son noktaya gelen Beşiktaş Yönetimi, ilk kazmayı, nisan ayında Dolmabahçe tarafına vurmaya hazırlanıyor. Şampiyonluk iddiası taşınırsa riske edilmeyecek, aksi takdirde evindeki son Gençlerbirliği maçı, başka bir statta oynanacak

İnönü şantiyesi



Yeni İnönü Stadı projesinin çalışmalarını son sürat sürdüren Beşiktaş Yönetimi, Nisan ayında İnönü Stadı’nın etrafına şantiyeyi kurmaya hazırlanıyor. Yeni stadın çalışmalarını IMG-Doğuş ve Kiptaş ile birlikte yürüten yönetim, İnönü’ye ilk kazmayı Dolmabahçe tarafından vuracak.
Mevcut stadın deniz tarafındaki tarihi dokusunu bozmadan stadın inşaatına başlayacak olan siyah-beyazlılar, bunun için gerekli izinlerin sonlanmasını bekliyor. Bunların tamamlanmasının ardından nisan ayında şantiyenin kurulması için çeşitli iş makineleri ve inşaat malzemelerini Dolmabahçe’ye konuşlandıracak olan yönetim, gerekirse lig bitmeden kazmayı vurabilecek.

Almanya’ya gidecekler
2013 Nisan’ında Orduspor ile oynadıktan sonra, fikstüre göre evinde sadece Gençlerbirliği maçı kalan Kartal, gerekirse bu karşılaşmayı başka bir statta oynayacak. Ancak şampiyonluk potası içinde olunması durumunda böyle bir riske girilmeyecek.
42 bin kapasiteli olması beklenen yeni İnönü Stadı projesi için gece gündüz çalışan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yeni stattan sorumlu yönetici Umut Güner, bazı idarecilerle birlikte yeni stadın tasarımı için Almanya’ya gidecek. İlk olarak İngiltere’de temaslarda bulunan siyah-beyazlı yönetim, Almanya’daki bazı statları inceledikten sonra Türkiye’ye dönerek, IMG-Doğuş ve Kiptaş ile birlikte yeni stadın maket çalışmalarını bitirecek.