Voleybol Isabelle Haak'tan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı! 'Boşanmış gibi hissediyorum'

Isabelle Haak'tan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı! 'Boşanmış gibi hissediyorum'

06.07.2022 - 12:01 | Son Güncellenme:

Sezonu 5'te 5 yaparak kusursuz şekilde tamamlayan VakıfBank'ta Isabelle Haak 3 senedir formasını giydiği kulübe zirvede veda etti. Gidişi voleybol severleri üzerken Haak ayrılığı hakkında ülke medyasına önemli açıklamalarda bulundu. Gabi ve Cansu ile ilgili sözleri dikkat çeken Haak, 9 yaşındayken kanserden kaybettiği babasıyla ilgili soruya cevap verdi.

Isabelle Haaktan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı Boşanmış gibi hissediyorum

5'te 5 yaparak kusursuz bir sezon geçiren VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2019'dan bu yana sarı-siyahlı formayı giyen İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak'a veda etti. Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes ile yakın bir ilişki kuran Haak'ın ayrılık sonrası İsveç kanalında özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

RÜYA TAKIMA SEÇİLDİ
Taraftar oylarıyla seçilen 2021 Şampiyonlar Ligi Rüya Takımında en iyi Pasör Cansu Özbay oldu. En iyi Pasör Çaprazı Haak, En iyi Orta Oyuncu Zehra Güneş, En iyi Smaçör Gabi, En iyi Orta Oyuncu Eda Erdem, En iyi Smaçör Michelle Bartsch-Hackley ve En iyi Libero Ayça Aykaç seçildi.

Isabelle Haaktan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı Boşanmış gibi hissediyorum

VAKIFBANK'TAN AYRILDI
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2019'dan bu yana sarı-siyahlı formayı giyen İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak'a veda etti. Kulübün yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2019'da ailemize katılmasının ardından her geçen gün kendini geliştirerek kulüp tarihimizin özel ve unutulmaz isimlerinden biri haline gelen Isabelle Haak'a veda ediyoruz. Sarı-siyahlı forma ile kazanmadığı kupa kalmayan, tüm kulvarlarda şampiyonluğa ulaştığımız kusursuz sezonda en skorer oyuncumuz olan, performansı kadar karakteri, sıcakkanlı yaklaşımı, çalışkanlığı ve mütevazılığı ile de tüm sporseverlerin gönlünü kazanan 'Kuzeyin Kraliçesine' teşekkür ediyoruz. Bella'mıza ailemize kattıkları için sevgilerimizi sunuyor, kariyerinin devamında başarılar diliyoruz. Yolun açık olsun Bella!"

Haberin Devamı

EGONU VAKIFBANK'A HAAK IMOCO'YA
Voleybol dünyasının merakla beklediği “yılın transferi” ise resmen açıklandı. VakıfBank’ın yıldızı Isabelle Haak Imoco'ya İtalyan yıldız Egonu ise Vakıfbank'a transfer oldu.

Isabelle Haaktan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı Boşanmış gibi hissediyorum

GÜMÜŞ LİG'DE ŞAMPİYONLUK KAZANDI
Ülkesi İsveç ile Avrupa Gümüş Ligi'nde mücadele eden Haak gösterdiği performans ile yine tüm gözleri üzerine çekti. Müsabakalarda yakaladığı yüksek sayı performansıyla İsveç'in finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Finalde Portekiz ile karşılaşan İsveç rakibine set vermedi sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Gümüş Lig'i şampiyon olarak tamamlayan İsveç, CEV Voleybol Altın Ligi'ne yükseldi. İstatistiklerde rakibine büyük üstünlük kuran İsveç'in süper starı Isabelle Haak mücadeleyi 14 sayı ile tamamladı. Mücadelenin MVP ise İsveç'ten Alexandra Lazic oldu. 19 sayı bulan Lazic, 3 ace 1 blok ile tamamladı.

ESKİ HALİNİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI
Ülke voleybolunun yükselmesinde önemli pay sahibi olan Isabelle Haak, 3 yıl sonra İstanbul'a veda etmesiyle ilgili İsveç televizyonuna açıklamalarda bulundu. 5 sene önceki görüntüleri izletilen Haak'ın röportajda "Hedefim Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak" dediği görülüyor. Görüntülerine yorum yapan Haak "Başardım, ne kadar genç görünüyorum" ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Isabelle Haaktan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı Boşanmış gibi hissediyorum

"TÜRKİYE'DE İKİ YAKIN ARKADAŞ EDİNDİM"
Kariyerine İtalya'da Imoco ile devam edecek İsveçli yıldız, iki en iyi arkadaşı Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes'i İstanbul'da bıraktı. Bu durumla ilgili olarak Haak, "Boşanmış gibi hissediyorum çünkü beraber çok zaman geçirdik. Bir gün herkes milli takımlarında oynamak için ayrılıyor. Evet zor, ama hala birbirimizle iletişim halindeyiz. Evinden uzaktayken takım içinde bu ilişkileri kuruyorsun böyle hissetmek çok önemli. Çok minnettarım iki yakın arkadaş edindim Türkiye'de. Çünkü annemle, ablamla, erkek arkadaşımla her gün iletişim kursam bile birilerin orada sana yakın olması farklı. Deneyimlerini paylaşıyorsun, antrenmandan yolculuklara kadar berabersin. Takımda böyle bir ilişkiye sahip olmak başka bir şey." dedi.

Haberin Devamı

BABASINI 9 YAŞINDA KAYBETTİ
Röportajda Haak'ın ailesiyle bilgiler verilirken ablası Anna Haak ile İsveç milli takımı için ter döktüğü vurgulandı. Babasını 9 yaşındayken kanserden kaybeden İsveçli yıldız için ailenin anlamı çok büyük. Haak konuyla ilgili "Çok zordu, Anna ile beni daha yakın hale getirdi. Biz bu trajediyi paylaştık." ifadelerini kullandı.

Isabelle Haaktan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı Boşanmış gibi hissediyorum

KULÜPLER DÜNYA ŞAMPİYONASINDA MVP SEÇİLDİ
Sezon başında yapılan FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Vakıfbank şampiyonluğa ulaşırken en iyi pasör çaprazı ve en değerli oyuncu Isabelle Haak seçildi.

Isabelle Haaktan Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes cevabı Boşanmış gibi hissediyorum