Skorer İspanya’nın Türk kralı!

İspanya’nın Türk kralı!

20.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’dan 5.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Valencia'ya transfer olan Mehmet Topal ilk yılında ortaya koyduğu futbolla İspanya'ya kendini kabul ettirdi

İspanya’nın Türk kralı

Superdeporte gazetesi, "Mehmet, Topal’ı yeniden buldu" başlığıyla yayımladığı kapsamlı analizde, "Mehmet hiç şüphe yok ki taraftarın ve teknik heyetin gözünde tartışmasız bir futbolcu" yorumunu yaptı. 25 yaşındaki milli yıldızın dil bilmemesine rağmen bütün zorlukları aşarak, takımın en sevilen ve beğenilen isimlerinden biri olduğunu vurgulayan Superdeporte, Nihat Kahveci dışında hiçbir Türk futbolcunun bu kadar kısa sürede Avrupa'ya uyum sağlayamadığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘En büyük sorunu çözdü’
"Mehmet, Valencia’nın en büyük sorunlarından biri olan topu geriden çıkarma sorununu çözdü" tespitini yapan İspanyol gazetesi, başarılı futbolcunun son Almeira galibiyetinde çok büyük pay sahibi olduğunu kaydetti.
Analizde, Valencia ile Real Madrid arasında cumartesi oynanacak maç öncesi, Mehmet Topal ve Sami Khedira'nın röntgeni de çekildi. Şut, zeka, fizik kapasite, top çalma, sağ ayak ve sol ayak kriterleri üzerinden iki yıldızı masaya Superdeporte, Topal'a 7.3, Real Madrid'li oyuncuya 7.16 puan verdi

18 maçta 144 top çaldı
Bu sezon 17’si ilk 11'de olmak üzere 18 maçta forma giyen Mehmet Topal; 1 gol, 1 asist, 6 kaleye şut, 727 pas, 144 top çalma, 80 top kaybı, 36 faul yapma, 17 faule maruz kalma, 5 sarı kart ve 1 kırmızı kart istatistiğiyle oynadı. İspanyol Superdeporte gazetesindeki analizde Topal'ın hafta sonu Valencia ile Real Madrid arasında oynanacak maçta takımının en önemli kozlarından biri olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Kağıt üstünde Khedira
Real Madrid; babası Tunuslu, annesi Alman olan Sami Khedira'yı sezon başında 14 milyon euro karşılığında Stuttgart'tan transfer etti. 24 yaşındaki Khedira'nın güncel bonservis bedeli 20 milyon euro gösteriliyor. Almanların transfermarkt.de sitesinde, Topal'ın bonservis bedeli ise 7.5 milyon euro olarak yer alıyor.

İspanya’nın Türk kralı

Yazarlar