İngiltere Premier Lig ‘İstanbul’da derbi günü hayat durur’

‘İstanbul’da derbi günü hayat durur’

07.04.2018 - 13:08 | Son Güncellenme:

Cenk Tosun, Everton-Liverpool derbisi öncesi Guardian ve Telegraph gazetelerine röportaj verdi. Milli yıldız, İstanbul derbilerinin İngiltere’ye göre daha ateşli olduğunu dile getirdi.

‘İstanbul’da derbi günü hayat durur’

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig’de 32. Haftada oynanacak Merseyside Derbisi öncesi Ada’da herkesin gözü Cenk Tosun’un üzerinde.

Everton-Liverpool derbisi öncesi Guardian ve Telegraph gazeteleri Cenk Tosun ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Merseyside gününde İstanbul’da yaşadığı derbi anılarında ve Beşiktaş’taki taraftaratmosferinden söze girerek başlayan Cenk, “İstanbul’da derbi günü hayat durur. Herkes maça konsantre olur, herkes maçta olmak ister, izlemek ister. Herkes kazanmak ister ve bazen futbolcular bir spor karşılaşmasında olduklarını unuturlar. Birçok kart, hatta kırmızı kart çıkar. Kötü sakatlıklar ve çok uzun süre maçlar duraksar. Bana göre burada öyle değil. İngiliz derbileri daha sakin” dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş-Leipzig maçından ilginç taraftar örnekleri veren tecrübeli forvet, “İstanbul’da taraftarlar desibel rekoru kırdı. Leipzig’in oyuncusu Timo Werner, 30. Dakikada gürültüden sonra durmak zorunda kaldı. Aynısını Mario Balotelli ile konuşmuştuk. 2015’deki Avrupa Ligi maçından sonra o da gürültüden iyi duyamadığını söylemişti” diye konuştu.

Everton’da büyük hedefleri olduğunu aktaran 26 yaşındaki oyuncu, “Burada efsane olmak istiyorum. Tıpkı antrenörümüz Duncan Ferguson gibi bir efsane. Liverpool’a gol atıp gerçek bir Everton’lı olmak istiyorum. Taraftarlar açısından bu maçın önemini biliyorum. Onların beni sevdiğini biliyorum, ben de onları seviyorum. Forvetler her takım için önemlidir. Burada da öyle. Forvetler açısından gol atmak önemlidir, ben de burada o güvenimi kazanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Everton’a alıştığından söz eden Cenk Tosun, “Kendime her zaman güvenirim. Buraya geldiğimde 10 günlük bir ara vardı ve bu benim için dezavantajdı. Bu benim için farklı mücadeleydi. Dubai kampı sonrası ise alıştım, bu süreç bana yardım etti” yorumunda bulundu.