İstanbulspor İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi! Yaptırımı ne olacak?

İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi! Yaptırımı ne olacak?

20.12.2023 - 07:41 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de İstanbulspor-Trabzonspor maçının ikinci yarısında Onuachu'nun attığı gol sonrası sarı-siyahlı yönetim takımı sahadan çekti. Gözler Futbol Müsabaka Talimatı'na çevrildi.

İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi Yaptırımı ne olacak

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor-Trabzonspor sahalarda ender rastlanacak bir olay yaşandı. Konuk takım Onuachu öne geçti. Sarı-siyahlı takım, gol öncesi Florian Loshaj'a faul yapıldığını ileri sürerek hakem Ali Şansalan'a yoğun itirazda bulundu. Yaklaşık 3 dakika VAR incelemesinin ardından hakem Şansalan gol kararını verdi. 

Haberin Devamı

Daha sonra İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu sahaya inerek oyuncuların soyunma odasına gitmesini söyledi. Simon Deli'nin diz çöküp yalvarmasına rağmen Başkan Sarıalioğlu geri adım atmadı ve takımı sahadan çekti.

HÜKMEN YENİLGİYLE BERABER 3 PUAN SİLME CEZASI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Müsabaka Talimatı'na göre; sahadan çekilmesi sonrası İstanbulspor hükmen mağlup sayılacak ve sarı-siyahlı takımın 3 puanı silinecek. Sarı-siyahlı takım bu sezon bir kez daha sahadan çekilirse veya müsabakaya çıkmazsa bir alt lige düşürülecek. 

İşte Futbol Müsabaka Talimatı

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME  (1)     Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:  MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME  (1)     Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:  

Haberin Devamı

a) … başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

b) Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.   

Yazarlar