Beşiktaş İşte efendi Beşiktaş!

İşte efendi Beşiktaş!

03.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş tarihi fark yapacağı derbide 3-0'ı yeterli gördü, Galatasaray rezaletin eşiğinden döndü.

İşte efendi Beşiktaş

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Vodafone Park’ta tempolu, coşkulu, pozisyonlu geçen ilk yarıda iki takım da tabelayı değiştiremedi. Siyah-beyazlı ekip, Muslera’nın büyük hatasını değerlendiren Cenk Tosun ile öne geçti. Ardından sayısız fırsat yakalayan ev sahibi, Dusko Tosic ve Alvaro Negredo ile istediğini alırken, zirve yarışına yeni bir soluk getirdi.

İnanılmaz bir tempo... Beşiktaş belki de Şampiyonlar Ligi’nde bile böylesine yüksek motivasyon ve tempoyla oynamamış olabilir. Maçın başından sonuna kadar Beşiktaş sahadaki oyunun her türlü istatistiğinde liste başı oldu. Milliyet’in günler öncesinden yazdığı gibi Şenol Güneş’in Talisca’yı keserek ortalığı Tolgay-Oğuzhan-Atiba üçlüsüne emanet etmesi, kesinlikle çok doğru bir hamleydi. Beşiktaş bireysel yetenekleriyle değil, pas yaparak ve baskı kurarak Galatasaray’ı yenebildi.

Haberin Devamı

Yasin yerine Feghouli’yi oynatan, geçmiş maçların aksine çılgın taktiksel değişikliklere gitmeyen Tudor bu baskı karşısında üretkenlik sağlayamadı.

Daha 1. dakikada Cenk Tosun, yüzde yüzlük gol pozisyonunu kaçırsa Kartal baskıdan hiç vazgeçmedi. 31’de Rodrigues’in şutuyla ağzı yüreğine gelen Beşiktaş, 40’da Atiba’nın vuruşuyla da gole yaklaştı.

Tosic fişi çekti

İkinci yarıya tam bir şok golle başlandı. Muslera’nın 46’daki hatasını affetmeyen Cenk skoru 1-0 yaptı. Beşiktaş bu golden sonra Galatasaray’a nefes aldırmadı. 61’de Oğuzhan, 62’de Quaresma ve 63’te Gökhan’ın kaçırdıklarından biri golle sonuçlansa belki de çok daha enterasan bir skor olabilirdi.

Fakat 70’de Tosic durumu 2-0 yapınca Beşiktaş maçın fişini çekti. Negredo’nun skoru 3-0 olarak be lirleyen golü ise Vodafone Park’ta İspanyol ezgilerin çalınmasına neden oldu. Bu skorla Beşiktaş, ligin tüm ayarlarını da yeniden düzenledi.

İşte efendi Beşiktaş




Yazarlar