Skorer İşte futbolun dörtlü çetesi

İşte futbolun dörtlü çetesi

27.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte futbolun dörtlü çetesi

İşte futbolun dörtlü çetesi

Yalı Çetesi , Susurluk çetesi derken , ülkemizdeki çetelere bir de futbol çetesi eklendi..
Bu çete yaptığı akılalmaz icraatlarıyla da ülke gündeminde ilk sıraya yerleşti..
Kim bu futbol çetesi ? Kimlerden ve nasıl oluşuyor ? İcraatları nelerdir ?
x x x
Bu çete "dört" kişiden oluşmakta..
Çete faaliyetlerinin esas amacı ise ülke futbolunu "kemirip" , kişisel "rant" elde etmek..
Bu nedenle futbolu ve de başkanlık koltuklarını "amaç" değil , "araç" olarak kullanıp köşeyi dönmek..
Futbola sevdalı, fakir fukara halkın "masum duyguları" ile oynayıp, "şifreledikleri" futbol için vatandaşın cebindeki parayı emip, kendi kasalarına pompalamak bu çetenin "öncelikli gayesidir" ...
x x x
Bu dörtlünün açılımı ise şöyle :
Show TV ile Cine 5'in patronu... Gençlerbirliği Kulübü'nün uncu ve inşaatcı Başkanı İlhan Cavcav , Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Şenes Erzik ile Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren..
Şimdi bu çetenin Türk Futbolu üzerinde oynamak istediğı "kirli ve çirkin" oyunları bilginize sunmak istiyoruz..
Bunlar her kelimelerinde "hak hukuktan dem vurur" , kişisel çıkarları için ise ülkemiz insanı ve etik değerlerimizi "sabote ederler" ..
Süren - Erzik - Cavcav üçlüsü, Show TV ile Cine 5'in patronunun "uydusudur" .
Dörtlü aralarındaki çıkar ilişkileri sonucu yıllardır sürdürdükleri faaliyetlerine şimdi de "futbolu kılıf" olarak kullanmaktadır.
Çetenin en büyük tahrifatı ne yazık ki milyonların gönül koyduğu futbolumuzun üzerinde odaklanmış, icraatları ise futbolumuzun üzerine "kabus gibi çökmüştür" ..
Bu dörtlünün ortak çalışmaları sonucu futbol önce "şifrelenmiş" , ardından da futbolsever, şifrecilere "tutsak" edilmiştir..
Bu çetenin oyunu BİMAŞ isimli kuruluş tarafından "bozulmuş" , Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin yayın hakları bu kurum tarafından satın alınmış ve futbol tekrar "özgürlüğüne" kavuşmuştur..
Fakat Süren, Cavcav, Erzik ve Show TV ile Cine 5 patronu arasındaki çıkar ilişkileri sonucu futbolun tutsaklığı sürmekte , futbolsever ise stat kapılarında "sürünmektedir" ..
Fakat, Tahkim'in vereceği gerçek ve adil karar sonrası futbol "tutsaklıktan kurtulacak ve özgürlüğüne ulaşacaktır" , bundan kimsenin şüphesi olmasın..
Çetenin son icraati ise Futbol Federasyonu'nun mahkemesi kabul edilen Tahkim Kurulu'nu ve üyelerini "etkilemek" ..
Öyleki; yalan yanlış beyan ve dedikodularla Tahkim'in üyelerinin alacağı futbola özgürlük kararını "gölgelemek" amacındalar..
Bu gaye için ise eski başkan Şenes Erzik'i "tetikçi" olarak kullanıp, TV ekranlarına çıkartmaktadırlar..
Biz şimdi Türk Sporu ve ülke çıkarı adına, "çete mensuplarının ilişkilerini ve bu ilişkilerdeki müthiş beraberlikleri kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz" ..
Soracağımız tüm sorulara da çete ve mensuplarının yanıt vermesini bekliyoruz..
Gerçek ve kesin değerlendirmeyi sağduyu sahibi yüce Türk halkı yapacaktır bundan eminiz ..
YANIT BEKLEYEN SORULAR
1- Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın oğlu Ahmet Cavcav üzerine kayıtlı Ankara İnşaat adında bir şirket var mı ? Merkezi Ankara'da bulunan bu şirket Sapanca Evleri'ni inşaa etti mi ? Bu evleri Show-Pa mı pazarlıyor ? Bu birliktelik sonucu mu İlhan Cavcav, Show TV ve Cine 5'in patronunun yılmaz bekçiliğini üstlenmekte?
2- İlhan Cavcav zaman zaman Show TV ile Cine 5'in patronunun talimatıyla bu kurumun haklarını içeren yazılı basın açıklamalarını Lig Birliği Başkanı imzasıyla gazetelere gönderiyor . Sonra da Lig Birliği'nin diğer kulüp başkanları tarafından haberleri olmadığı için uyarılıyor. Ama Cavcav nedense bu hatasını devamlı tekrarlıyor ?
4- Cavcav'ın bu tür çıkışları aslında kendisinin Lig Birliği değil, Cine 5 ve Show TV'nin patronu ile olan birlikteliğini belgeliyor ..
5- İlhan Cavcav'ın bu tür iş ilişkileri, Show TV'nin patronunun sahibi olduğu banka ile yaptığı kredi alışverişleri zaman içinde İlhan Cavcav ile oğlu Ahmet Cavcav'a büyük çıkarlar sağlamakta ancak Gençlerbirliği Kulübüne de zarar vermektedir ..
6- Cavcav'ın bu hesaplı ilişkilerini Gençlerbirliği gibi güzide kulübümüzün kıymetli kongre üyelerinin gelecek genel kurulda oy verirken dikkate alacaklarından kimsenin şüphesi yoktur .
FARUK SÜREN'E SORULAN SORULAR
1- Beşiktaş ile Fenerbahçe Kulüpleri 1997-98 Futbol sezonu için yayın haklarını BİMAŞ'a, 13 milyon 300 bin ABD doları (2,2 Trilyon Türk Lirası'na) satmalarına karşın siz Galatasaray'ın haklarını niçin 8.5 milyon ABD doları (1.4 Trilyon Türk Lirası'na) Show TV ile Cine 5'in patronuna sattınız? Bu anlaşmadan doğan 800 milyar Türk Lirası zararı siz Süren cebinizden mi ödediniz ? Ödediyseniz bunu belgelemek zorundasınız. Aksi takdirde Galatasaray'ın Genel Kurulu'nda da ergeç bu hesap size sorulacaktır.
2- Sayın Faruk Süren , Galatasaray Kulübü'nün menkul değerlerini hangi aracı kurum ya da bankaya yatırdınız? ShowTV ile Cine 5'in patronunun sahibi olduğu bankada Galatasaray Kulübü'nün ne kadar parası var. Galatasaray Kulübü'ne ait olan mevduatın bu bankada değerlendirilmesinin size kişisel bir getirisi var mı ?
3- Her fırsatta Galatasaraylı olduğunu belirten Show TV'nin sahibi gönül verdiği renklere sahip Galatasaray'a yayın haklarından doğan 800 milyarlık bir kazığı nasıl atmıştır? Bu Galatasaraylılıkla ne oranda bağdaşmaktadır.?
4- Sayın Faruk Süren sahibi bulunduğunuz şirketleriniz Show TV'nin sahibinin sahip olduğu bankadan kredi kullanıyor mu ? Ya da siz bugüne kadar kişisel kredi kullandınız mı ?
ESKİ BAŞKAN ERZİK'TEN BEKLENEN YANITLAR
1- Futbol Federasyonu Başkanlığı'ınızda devlete ait olan stadları Show TV'nin patronunun kullanım amacına yönelik olarak kendisine niçin tahsis ettiniz? Show TV daha iyi yayın yayıp, daha fazla para kazansın diye tüm stadların ışıklandırılması konusunda niçin bu kurumu kayırdınız?
2- Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüplerin Cine 5 'le yayın anlaşmaları olmasına rağmen (Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın bitti) 1996 - 97 sezonu için havuz ihalesini nasıl açtınız?
3- Bu ihaleyi Cine 5 yerine (ki sadece bu yayın kuruluşu ihaleye girdi) bir başka yayın kuruluşu kazansaydı, doğan kaosu nasıl önleyecektiniz? Yani F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'ın Cine 5'le anlaşmaları sürerken açtığınız ihaleyi Kanal D girip kazansaydı siz ne yapacaktınız? Neye ve de kimlerden aldığınız talimata göre bu ihaleyi yaptınız. Başka yayın kuruluşları ile anlaşmaları olan kulüpleri de bu ihaleye nasıl dahil ettiniz. Yani ihaleyi Cine 5'in dısında biri kazansaydı nikahlı kulüpleri ile başkaları ile nasıl nikahlayacaktınız ?

Yazarlar