UEFA Avrupa Ligi İşte Galatasaray'ı UEFA Avrupa Ligi'nde bekleyen para ödülleri

İşte Galatasaray'ı UEFA Avrupa Ligi'nde bekleyen para ödülleri

13.12.2023 - 10:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek Galatasaray'ı bekleyen para ödülleri belli oldu.

İşte Galatasarayı UEFA Avrupa Liginde bekleyen para ödülleri

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son hafta maçında Kopenhag'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılacak. Galatasaray'ı UEFA Avrupa Ligi'nde bekleyen para ödülleri de belli oldu.

Haberin Devamı

ARTIK HEDEF UEFA AVRUPA LİGİ!

Kopenhag, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 6'ncı haftasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka Parken Stadyumu'nda oynandı. Kritik mücadelede İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato düdük çaldı. Kopenhag, Galatasaray'ı 1-0'lık skorla geçmeyi başardı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde turladı. Galatasaray bu sonuçla birlikte grup 3'üncüsü oldu ve Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Kopenhag'ın golünü 58'inci dakikada Lukas Lerager kaydetti. Lukas Lerager, 90'ıncı dakikada ikinci sarıdan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Galatasaray, Devler Ligi'nde grup aşamasını 5 puanla tamamladı.

İşte Galatasarayı UEFA Avrupa Liginde bekleyen para ödülleri

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup 3'üncüsü olan 7 takımın, UEFA Avrupa Ligi'nde grup ikincileri ile eşleşeceği kura çekiminde sarı-kırmızılıların muhtemel rakipleri şu şekilde:

- Toulouse/Saint-Gilloise
- Rennes/Villarreal
- Freiburg/West Ham
- Brighton/Marsilya
- Karabağ/Molde
- Slavia Prag/Roma
- Real Betis/Rangers/Sparta Prag
- Toulouse
- Sporting Lizbon

İşte Galatasarayı UEFA Avrupa Liginde bekleyen para ödülleri

İŞTE GALATASARAY'I BEKLEYEN PARA ÖDÜLLERİ

Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek olan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turuna katılım bedeli olarak 500 bin euroyu kasasına koyacak.

Galatasaray son 16 turuna kalması halinde ise 1.2 milyon euro kazanacak. Her çeyrek finalistin 1.8 milyon euroyu kasasına koyacak UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kalmanın bedeli ise 2.8 milyon euro olarak belirlendi. UEFA Avrupa Ligi finalisti 4.6 milyon, kupayı kazanan takım ise 8.6 milyon euro elde edecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde her galibiyete 630 bin euro veriliyor. Beraberlikte ise kulüpler 210 bin euro kazanıyor.

Haberin Devamı

İşte Galatasarayı UEFA Avrupa Liginde bekleyen para ödülleri

GALATASARAY, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN NE KADAR KAZANDI?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turlarını teker teker geçen Galatasaray, grup aşamasına kalarak çılgın bir geliri kasasına koymuştu. Sarı-kırmızılılar, UEFA'nın ayak bastı parası olarak kulüplere ödediği 15 milyon 640 bin euroluk bedeli kasasına koymuştu.

Galatasaray, aynı zamanda UEFA'dan katsayı payı da elde etmişti. Sarı-kırmızılılar, bu kalemden 9 milyon 96 bin euroluk geliri hanesine yazdırmıştı.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ve Manchester United'la oynadığı maçlarda aldığı beraberlikler sonrası 930'ar bin euroyu daha kasasına koymuştu. Sarı-kırmızılılar, Old Trafford'da Manchester United'ı mağlup ettiği maçta ise 2 milyon 800 bin euro gelir elde etmişti.,

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon toplamda 29 milyon 396 bin euroluk gelir kazandı. Sarı-kırmızılılar, güncel kurla toplamda 921 milyon 316 bin 800 TL civarında bir gelir elde etti.

Haberin Devamı

İşte Galatasarayı UEFA Avrupa Liginde bekleyen para ödülleri