Trabzonspor İşte gerçek Sosa!

İşte gerçek Sosa!

04.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’a geldiği günden bu yana futbolunu bir türlü gösteremeyen Jose Sosa, Galatasaray zaferinde gizli kahraman oldu, farkı yaratan isim olarak taraftarı coşturdu.

İşte gerçek Sosa

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor’da 4-0’lık Galatasaray zaferinin yankıları devam ediyor. Bordo-mavililerde, dev mücadelede başarılı performansıyla parlayan Jose Sosa’nın olumlu görüntüsü büyük sevinç yarattı.

Arjantinli yıldızın maç boyu gösterdiği olumlu görüntü sezonun devamı için de umut oldu. Özellikle takımının kaydettiği 2. ve 3. gollerde ön plana çıkan tecrübeli orta saha, mücadelede de yüksek bir form grafiği çizdi.

İkinci golde Yusuf’a çok şık bir uzun pas atan Arjantinli, üçüncü golde de çapraz pasıyla Nwakaeme’yi kaçırdı. Her iki pozisyonun da hazırlayıcısı olan 33 yaşındaki oyuncu, iki yönlü futboluyla da etkili oldu.

Hem hücumda hem de savunmada yer alan Sosa, takımının da adeta beyni halindeydi. Hem oyun kuran hem de defansla hücum arasında köprü kuran başarılı isim, istatistiklerde de öne çıktı.

Haberin Devamı

Maç boyu tam 115 kez topla buluşan Jose Sosa, Trabzonspor’a geldiği günden bu yana Spor Toto Süper Lig’de en aktif rol aldığı maçı oynadı.

Sosa ayrıca yüzde 83’lük pas isabeti, 3 kez top çalma, 3 hava topu kazanma, 1 korner ve 1 şutla maç boyu büyük başarı gösterdi.

Jose Sosa, eski günlerinden örnekler gösterdi, Cim-Bom galibiyetinin mimarları arasında oldu.