İspanya La Liga İşte Neymar'ın İlk Sözleri

İşte Neymar'ın İlk Sözleri

27.05.2013 - 11:42 | Son Güncellenme:

Doğup büyüdüğü Santos'a gözyaşlarıyla veda edip bomba bir transfere imza atarak Barcelona renklerine bağlanan Brezilyalı yıldız Neymar, yeni takımıyla ilgili ilk kez konuştu.

İşte Neymarın İlk Sözleri

Daha şimdiden dünyanın en büyük futbolcuları arasında gösterilen ve 5 yıllığına Barcelona'ya geçen Neymar, ülkesinde son maça çıktıktan sonra taraftarlarına gözyaşlarıyla veda etmişti.

21 yaşındaki futbolcu, Barcelona kulübünün resmi internet sayfasından da yayınlanan açıklamasında, "Barça'da oynamak bir rüya. Bunu mümkün kıldığı için Tanrı'ya şükrediyorum. Messi, Xavi ve Iniesta gibi isimlerle yan yana oynamak büyük bir onur. Rüyada gibiyim ve şimdiden Barça'yı düşünmeye başladım. Ama Santos'a kapım hep açık. Umarım gelecekte bir gün yeniden bu formayı giyerim" dedi.

Santos kulübünün alt yapısında yetişen ve 2009'dan itibaren A takımda hizmet vermeye başlayan genç yıldız, Brezilya temsilcisinde toplam 230 resmi maça çıkıp 138 gol kaydetti.

Santos'la 2010 Brezilya Kupası ve 2011 Copa Libertadores şampiyonluğu yaşayan Neymar, 2011 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Barcelona'ya rakip olmuştu.

Neymar, Santos kulübü tarihindeki en skorer isimler arasında 2. sırada bulunuyor. Santos kulübü tarihinin en golcü ismi unvanını ise, Brezilya ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızı olan ve tam 643 kez fileleri havalandıran Pele elinde bulunduruyor.

Brezilya U-17 ve U-20 Milli takımlarında da süper maçlar çıkaran Neymar, A Milli takım formasını ise 32 defa terletip 20 kez fileleri havalandırdı.

Güney Amerika'da 2011 ve 2012'de üst üste 2 kez yılın futbolcusu seçilen Neymar, 2012 Londra Olimpiyatları'nda final oynayan Brezilya U-23 Milli takımının formasını giymiş ve 3 gol atmıştı.

Haberin Devamı

(maçkolik)