Futbol İşte ‘sporun gücü’

İşte ‘sporun gücü’

13.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Belek’te ‘Sporun gücü’ sloganıyla anlamlı bir organizasyon düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, sporun evrensel bir dil olduğunu, barışı, kardeşliği ve dostluğu pekiştirdiğini söyledi

İşte ‘sporun gücü’

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose- Roth Semineri ve Akdeniz- Orta Doğu Özel Grubu Ortak toplantısı kapsamında, Türkiye’deki Suriyeli mülteci çocuklar ve Türk çocukları ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, NATO PA Başkan Yardımcısı Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ile eski milli futbolcu AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve yabancı ülkelerin parlamenterlerinden oluşan karma takımlar futbol maçı yaptı.

Haberin Devamı

Belek Turizm Merkezi’ndeki otelin futbol sahasında oynanan maçın başlama vuruşunu NATO PA Başkanı Madeleine Moon gerçekleştirdi. ‘Sporun gücü’ sloganıyla yapılan karşılamada gazetecilere açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun evrensel bir dil olduğunu, barışı, kardeşliği ve dostluğu pekiştirdiğini söyledi. Sporun, her türlü sorunun barışçıl sonuca ulaşması için önemli bir araç olarak gördüklerini kaydeden Kasapoğlu, bu doğrultuda toplantı kapsamında Suriyeli ve Türk gençler ile milletvekilleri arasında futbol maçı organize ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin önemli boyutta Suriyeliye ev sahipliği yaptığını da dile getiren Kasapoğlu, “Maalesef savaşın etkilerini tamir etmek için, derin iz bırakan yaralarını onarmak için sporu da önemli bir araç olarak görüyoruz. Bu noktada tüm tesislerimiz, kulüplerimiz, takımlarımız, Bakanlığımız önemli bir süreci yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Çok güzel atmosfer’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gerek gençlik merkezlerinde gerekse sportif tesislerde pek çok branşta faaliyetler ortaya koyduklarını söyledi. Kasapoğlu, “Bugün de çok güzel atmosferde bir etkinlik yapıyoruz” dedi.