Konyaspor Itandje: "Türkiye'de Brezilya'da yer alsaydı..."

Itandje: "Türkiye'de Brezilya'da yer alsaydı..."

06.06.2014 - 11:52 | Son Güncellenme:

Kamerun Milli Takımı'nın Brezilya'daki Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadrosunda yer alan Torku Konyaspor kalecisi Charles Itandje, kupa öncesi açıklamalarda bulundu.

Itandje: Türkiyede Brezilyada yer alsaydı...

Kamerun Milli Takımı'nın Brezilya'daki Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadrosunda yer alan Torku Konyaspor kalecisi Charles Itandje, "Hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak. Zor bir grup içine düştük ama alnımızın akıyla mücadele edeceğiz" dedi.

Itandje, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Torku Konyaspor'da iyi bir sezon geçirdiğini, 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer almasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Brezilya'daki turnuvaya katılacak olmanın kendisi için "harikulade bir deneyim" olacağını ifade eden Itandje, "Hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak. Zor bir grup içine düştük ama alnımızın akıyla mücadele edeceğiz. Gruptan çıkarsak ondan sonraki sürecin daha kolay olacağını düşünüyorum. Elimizden geldiğince maç kazanmaya çalışacağız" diye konuştu.

Itandje, kupada sürprizlerin yaşanabileceğini, Almanya ve İspanya'nın da favoriler arasında olduğunu, ancak evsahibi Brezilya'nın daha çok kazanmak isteyeceğini dile getirdi.

- Süper Lig'deki Kamerunlular

Haberin Devamı

Kamerun Milli Takımı'nın aday kadrosunda Fenerbahçe'den Webo, Galatasaray'dan Chedjou ile sarı kırmızılıların Beşiktaş'a kiralık olarak gönderdiği Dany Nounkeu ve Fethiyespor'dan Sammy Ndjock'un bulunduğunu hatırlatan Itandje, "Türkiye Ligi mücadelenin üst düzey olduğu zor bir lig. Kupaya iyi bir kondisyonla gittiğimizi düşünüyorum. Sezon içinde Türkiye'de oynamış birçok arkadaşımın aynı takımda yer almasının da avantaj olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

- Türkiye'nin Brezilya'da olmaması

Türkiye'nin Dünya Kupası'nda yer almamasının üzücü olduğunu belirten Itandje, "Türkiye eğer Brezilya'da olsaydı kupaya farklı bir güzellik ve seviye getirecekti. Çok kaliteli ve şampiyonlar ligi finali oynayacak oyuncuları kadrosunda barındırıyor. Ayrıca kupada yer alsalardı Spor Toto Süper Lig'in de popülaritesi artmış olacaktı" şeklinde konuştu.

Yazarlar