Basketbol İzzet: Kendimi geliştirmek istiyorum

İzzet: Kendimi geliştirmek istiyorum

23.10.2013 - 12:17 | Son Güncellenme:

"Taraftarın beklentisi yüksek, biz de buna göre mücadele edip sahada savaşıp sonuçları almaya çalışıyoruz" dedi.

İzzet: Kendimi geliştirmek istiyorum

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın bu sezon kadrosuna kattığı İzzet Türkyılmaz, sahip oldukları kaliteli kadronun beklentileri de yükselttiğini belirterek, "Biz de buna göre mücadele edip sahada savaşıp sonuçları almaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin yeni sezonla ilgili sorularını yanıtlayan İzzet, sarı-lacivertli takımın özellikle bundan önceki iki sezonda hedeflerinin uzağında kalmasının, bu sezon için beklentileri de yüksek tuttuğunun ifade edilmesi üzerine, "Taraftarlarımız takip ediyor, en iyi antrenörün, en iyi oyuncuların geldiğinin farkında. Beklentilerini de yüksek tutuyorlar. Bizde buna göre mücadele edip sahada savaşıp sonuçları almaya çalışıyoruz. Taraftarlar da bu heyecanı yaşayacaklardır. Salonun (Ülker Sports Arena) geçen sezondan daha çok dolacağını düşünüyorum. İnşallah sonuçlar da geçen yıldan çok daha iyi olur" diye konuştu. Yeni bir ekip olarak uyum sorunu yaşamadıklarını belirten İzzet, "Birbirine çok yakın ve basketbolu iyi oyunculardan kurulu bir takımız. Koçumuz da çok iyi. Bu nedenle bu anlamda bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Kendimi kanıtladığımı düşünmüyorum"

Çok çalışıp kendisini geliştirmek istediğini anlatan İzzet, "Fenerbahçe Ülker'e transfer oldum ama, hala kendimi kanıtladığımı düşünmüyorum" dedi. Daha önce görev yaptığı takımlarda ortaya koyduğu başarılı performansın ardından, Fenerbahçe Ülker formasıyla kendisinden beklentilerin daha yüksek olduğunun ifade edilmesi üzerine sarı-lacivertli oyuncu, "Ben de tabii ki buraya transfer oldum ama hala kendimi kanıtladığımı düşünmüyorum. Buraya gelme sebeplerimden birisi, iyi bir oyuncu olmak. İyi bir koçla çalışmak için geldim. Burada daha çok çalışıp kendimi geliştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Sezon başını kazasız atlattık"

Hazırlık maçı yapamadan, sezon başındaki resmi maçlarla toparlanmaya çalıştıklarını hatırlatan İzzet, bu kritik dönemi bir kaza yaşamadan geçtikleri için sevindiğini söyledi. Kupa maçlarının ardından dış sahalardaki zorlu maçları da kayıpsız geçtiklerini kaydeden sarı-lacivertli oyuncu, "Hazırlık dönemlerinde takımlar kötü sonuçlarla karşılaşabilir ancak biz kaliteli bir takımız ve iyi mücadeleler veriyoruz. Yoğun tempoda iyi gidiyoruz. Çok yorucu ve zor bir dönemdeyiz. Bundan sonraki maçlarda da inşallah kazanarak güzel bir şekilde bu ayı geçiririz" ifadelerini kulandı.