Trabzonspor Janko’dan teşekkür

Janko’dan teşekkür

26.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Legia Varşova karşısında sürpriz bir şekilde ilk 11’de yer alan, ilk gole de imza koyan Janko, uzun bir aradan sonra gol atmanın sevincini yaşadı.

Janko’dan teşekkür

Teknik direktör Akçay’ın bu süreçte kendisine hep destek olduğunu söyleyen ve teşekkür eden Avusturyalı golcü, “Takım arkadaşlarım kötü günlerimde yanımda oldu. Ben de attığım golle bana güvenenleri mahcup etmediğimi düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Haberin Devamı

‘Rahat uyu efsane’

Trabzonspor’un Legia Varşova galibiyet yerel gazetelerde geniş yer buldu. Vefat eden efsane futbolcu Kadir Özcan’ın bu galibiyetle en iyi şekilde uğurlandığına vurgu yapan gazeteler, futbolun ise gelecek için umut vermediğini yazdı. Taka Gazetesi, “Rahat uyu efsane” ve “Hayaldi gerçek oldu” başlıklarını atarken, Kuzey Ekspres Gazetesi, “Avrupa’nın lideriyiz” başlığını kullandı. Günebakış Gazetesi, “Kadir baba, Varşova’yı da devirdik” başlığıyla vefat eden Kadir Özcan’a galibiyeti armağan ederken, Karadeniz Gazetesi ise, “Huzur içinde yat Kadir hoca, gözün arkada kalmasın” başlığıyla maçı verdi. Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi ise, “Efsaneye selam olsun” ve “Yenilmez armada, vız geldi Varşova” başlıklarını attı.

Haberin Devamı

Güney’den sert salvo

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Mustafa Yumlu’nun 3 maç ceza görmesine tepki gösterdi, Fenerbahçeli Caner ile kıyasladı.
Güney, her takıma standartlara uygun davranılması gerektiğini belirtirken şöyle konuştu:
“Bizim isteğimiz adaletsizlik olmasın, herkese eşit muamele edilsin. Hakem hatası olabilir, buna lafımız yok. Ama bu hatalar herkese eşit olmalı. Hakem yönetimlerinin standart olmaması herkesin tepkisini çekiyor. Federasyon şiddet olmasın diye maçları gündüz oynatalım, diyor ama bana göre şiddetin bununla hiç alakası yok. Şiddeti önlemenin yolu UEFA kurallarının uygulanması ve standartların sağlanmasından geçiyor. Hatalarda da standart olursa kesinlikle şiddet olmayacaktır.”
Maçlara fazla seyirci gelmemesinin en önemli nedenlerinden birisinin de futbola inancın kalmayışı olarak yorumlayan bordo-mavili yönetici, “Taraftar, (Sonucu belli olan bir maça niye gideyim) diyor. Bir futbolcu milletin gözü önünde rakibine hunharca tekme sallıyor ama sarı kart bile görmüyor. Mustafa rakibinden sıyrılmak için kolunu sallıyor, 3 maç ceza... Mustafa’ya kart gösterebilir. Biz hakem hatalı demiyoruz ama tüm kararların keşke bir standardı olsa. Bakın o zaman futbolda şiddet nasıl azalıyor. Böyle giderse insanların tahammül gücü azalacak ve şiddet olayları daha çok artacak” dedi.