Dünyadan Futbol Jorge Jesus'un Al Hilal'i dünya rekorunu kırdı! İnanılmaz başarı

Jorge Jesus'un Al Hilal'i dünya rekorunu kırdı! İnanılmaz başarı

13.03.2024 - 00:10 | Son Güncellenme:

Asya Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Jorge Jesus'un takımı Al Hilal ile Marcelo Gallardo'nun takımı Al İttihad karşı karşıya geldi. Sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Al Hilal dünya rekoru kırdı.

Jorge Jesusun Al Hilali dünya rekorunu kırdı İnanılmaz başarı

Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, Asya Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Marcelo Gallardo yönetimindeki Al İttihad ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maç King Abdullah Sports City Stadyumu'nda oynandı.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇTİLER

İlk maçı 2-0 kazanan Al Hilal, bu maçı da 2-0 kazanarak toplam 4-0'lık skorla adını yarı finale yazdırdı. Bu sonucun ardından Jorge Jesus'un takımı Al Hilal, dünya futbol tarihine geçti.

Al Shahrani ve Malcolm'un golleri ile karşılaşmayı 2-0 kazanan Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, dünya futbol tarihine adını yazdırdı.

Ligdeki son maçını kazanarak Galler takımı The New Saints’in 27 maçlık (2016-1017 arasında) dünya futbol tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu yakın zamanda egale eden Al Hilal, bu maçı da kazanarak seriyi 28'e çıkardı. Bu sonucun ardından Al Hilal, rekorun tek başına sahibi oldu ve dünya futbol tarihine geçti.

Dünya futbol tarihindeki en uzun galibiyet serileri şu şekilde:

Haberin Devamı

Al Hilal - 27 maç (2024)
The New Saints - 27 maç (2017)
Ajax - 26 maç (1972)
Ajax - 25 maç (1995)