Dünyadan Futbol Jose Mourinho: Suudi Arabistan'da çalışacağımdan eminim

Jose Mourinho: Suudi Arabistan'da çalışacağımdan eminim

07.10.2023 - 18:35 | Son Güncellenme:

Serie A devi Roma'nın dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho suskunluğunu bozdu. Portekizli çalıştırıcı, kariyerinde bir gün mutlaka Suudi Arabistan'da çalışacağını dile getirdi.

Jose Mourinho: Suudi Arabistanda çalışacağımdan eminim

İtalya Serie A'da sezona umduğu gibi başlayamayan Roma'da tepkilerin ardından Jose Mourinho'nun verdiği röportaj ses getirdi. Portekizli teknik direktör sezon başında Suudi Arabistan'dan teklif almasına rağmen bunu kabul etmediğini dile getirmişti. Jose Mourinho yeni röportajında ise kariyerinde bir gün mutlaka Suudi Arabistan'da görev yapacağını belirtti.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'la ilgili konuşan tecrübeli teknik direktör, "Suudi Arabistan'da çalışacağımdan eminim. Ne zaman olacağını bilmiyorum ama bundan oldukça eminim" ifadelerini kullandı.

Roma'daki sözleşmesine bağlı olduğunu vurgulayan Jose Mourinho, "Roma'daki işime bağlıyım. Son güne kadar kulübüme her şeyi vermek istiyorum" açıklamasını yaptı.

Jose Mourinho: Suudi Arabistanda çalışacağımdan eminim

Suudi Arabistan'da kapıların kendisine her zaman açık olduğunu belirten Jose Mourinho, "Kimse geleceği bilemez ama Suudi Arabistan'da kesinlikle çalışacağım. Suudi Arabistan'da kapılar benim için her zaman açık. Oradaki gelişimi hissetmek istiyorum" diye konuştu.

Suudi Arabistan ekiplerinin son dönemde yaptığı transferlere değinen Portekizli teknik adam, "Suudi Arabistan'a ilk giden Cristiano Ronaldo oldu. Oyuncular ilk başta bunun tek kişilik bir gösteri olduğunu düşündü ama yazın her şeyin değiştiğini fark ettiler" dedi.

Haberin Devamı

Asya Şampiyonlar Ligi'nin önemini de vurgulayan Jose Mourinho, "Sadece kariyerlerinin son döneminde olan oyuncular değil, kariyerlerinin en iyi dönemlerindeki futbolcular da Suudi Arabistan'a gidiyor çünkü orada rekabet gerçek. Sadece yere lig değil, aynı zamanda Asya Şampiyonlar Ligi de çok ilginç" ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho: Suudi Arabistanda çalışacağımdan eminim

Jose Mourinho teknik direktörlük kariyerinde dev kulüpleri çalıştırdı. Portekizli teknik direktör bu süreçte Benfica, Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United ve Tottenham'da görev yaptı.

Jose Mourinho kariyerinde daha önce şu başarılara imza attı:

2 - Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
3 - İngiltere Premier Lig şampiyonluğu
2 - İtalya Serie A şampiyonluğu
1 - İspanya La Liga şampiyonluğu
1 - UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu
1 - UEFA Süper Kupası şampiyonluğu
1 - UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğu
1 - İngiltere FA Kupası şampiyonluğu
1 - İtalya Kupası şampiyonluğu
1 - İspanya Kral Kupası şampiyonluğu
4 - İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu
1 - İtalya Süper Kupası şampiyonluğu
1 - İspanya Süper Kupası şampiyonluğu
3 - İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu
2 - Portekiz Ligi şampiyonluğu
1 - Portekiz Kupası şampiyonluğu
1 - Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu

Haberin Devamı

Yazarlar