Skorer 'Kabadayı değilim'

'Kabadayı değilim'

11.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Saraylı futbolcu, aşırı beklentiler nedeniyle strese girdiğini söyledi

Kabadayı değilim




Bir zamanlar, milli takımın değişmez ismiydi Vedat. Genç yaşında elde ettiği büyük başarı onu Karabükspor’dan alıp, Galatasaray’a getirmişti.

Hep manşetteydi
Aradan tam dört yıl geçti. Vedat, önce milli takımdan sonra da Galatasaray’dan uzaklaştı. Yaptığı her davranışı olay oluyor, yaşadığı tüm ilişkiler göz önüne seriliyordu. Saha dışında gerçekleşen kavgaları ise hep manşetlerdeydi. Artık oynadığı futboluyla değil ilişkileri ve davranışları ile konuşuluyordu Vedat. Son olarak forma giydiği bir lig maçından sonra kendisine küfür ettiğini söylediği rakibine attığı kafa onu, Galatasaray’dan da uzaklaştırıyordu.
Vedat, tüm bu olayları yaşarken, vatani görevini yapıyor ve konuşamıyordu. Söz sırasını hep saklı tutuyor, “Zamanı geldiğinde diyordu". Vedat askerliğini bitirdi ve söz sırası ona geldiğinde içini MİLLİYET’e döktü. Biz sorduk o anlattı...
- Genç yaşta milli takım gibi görev almaktan büyük gurur duyduğum bir ekipte elde ettiğim başarı ve şöhret yüzünden hedef tahtası haline getirildim. Herkesin gözü bendeydi. Benden çok şey bekleniyor ve daha fazlasını yapmam isteniyordu. Bu aşırı beklenti beni inanılmaz bir strese soktu. Galatasaray’a geldiğimde beni Fatih Terim’in prensi ilan edenler en ufak bir hareketimde beni idam etmeye çalıştılar. Halbuki, bu takımda ben hiç prens olmadım.

“Pişman olmadım"
- Peki ya kavgaların?
- Ben kabadayı değilim. Sadece futbolcuyum. Yaşadıklarımı hangi Türk erkeği yaşasaydı aynı şeyleri yapardı. Sizin de annenize bacınıza küfür etseler siz de aynısını yapardınız. Belki zaman zaman fazla tepki verdiğim anlar oldu. Hata da yaptım, ama pişman değilim. Demek ki, yaşanması gerekiyormuş.
- Şimdi geleceğine nasıl bakıyorsun?
- Kısa bir süre İstanbulspor’da kiralık olarak forma giydim ve Galatasaray’a geri döndüm. Artık önümde bembeyaz bir sayfa var. Yaşadığım olaylardan büyük dersler aldım. Şimdi sadece futbolu düşünüyorum.

G.Saray döndü
GALATASARAY, yeni sezon hazırlık kampının ilk etabını dün tamamlayarak yurda döndü. Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu, “Çok verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bu kampı artılarla kapattık diyebiliriz. Kadroyu birkaç gün içinde açıklayacağım. Genç futbolcuların bazılarından ikinci kampta da yararlanmayı düşünüyorum" diye konuştu. Sarı - Kırmızılılar, iki günlük iznin ardından 13 Temmuz’da Florya’da çalışmalara başlayacaklar. 17 Temmuz’da da ikinci etap çalışmaları için yeniden İsviçre’ye gidecekler.

Boksiç pazarlığı
SARI - Kırmızılı takımın ikinci başkanı Mehmet Cansun, yarın Roma’ya giderek, Lazio ile masaya oturacak ve anlaşma sağladıktan sonra Boksiç’i İstanbul’a getirecek. Şampiyon olduktan sonra aldığı yeni oyuncular yüzünden Boksiç’in takımda kendine yer bulamaması nedeniyle Lazio, bu oyuncuyu kesinlikle gönderme kararı aldı. Boksiç’le yapılan görüşmeler sonucunda da Hırvat oyuncuyla anlaşma sağlandı. Galatasaray, Boksiç ile birlikte Lazio kulübüne 17 milyon dolar verecek ve bu futbolcu İsviçre’deki ikinci kampa katılacak.

Yazarlar